Vadegust
Retiren del mercat diversos lots d’Ous Kinder per risc de salmonel·losi

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha tingut coneixement a través de la Xarxa d’Alerta Alimentària Europea (RASFF) d’una notificació d’alerta traslladada pels Serveis de la Comissió Europea relativa a la retirada com a precaució de lots de determinats Productes Kinder fabricats a Bèlgica i distribuïts en diferents països, entre ells Espanya, en relació amb un brot de toxiinfecció alimentària en diversos països causades per S. Typhimurium monofàsica, és a dir, salmonel·losi.

Les autoritats competents de Catalunya, on se situa l’empresa distribuïdora dels productes a Espanya, han notificat a l’AESAN a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI) la retirada en el territori espanyol dels productes afectats.

L’empresa està procedint a la comunicació als seus clients, sol·licitant la immobilització en els seus magatzems i la retirada del mercat.

Els productes afectats són els següents:

KINDER SORPRESA OUERA de 6 unitats edició Nadal amb dibuixos nadalencs en el pack (pes total 120g)
Data de consum preferent 20/04/2022

KINDER SCHOKOBONS, pes 46g, 200g, 225g i 500g
Dates de consum preferent compreses entre el 26/05/2022 i el 21/08/2022

KINDER SCHOKOBONS WHITE, pes 200g
Dates de consum preferent compreses entre el 26/05/2022 i el 21/08/2022

KINDER SORPRESA MAXI, pes 100g
Dates de consum preferent compreses entre el 26/05/2022 i el 21/08/2022

KINDER HAPPY MOMENTS, pes 133g i 191g
Dates de consum preferent compreses entre el 26/05/2022 i el 21/08/2022

Ous Kinder | Pxhere
Ous Kinder | Pxhere

L’empresa informa que la resta d’ous Kinder Sorpresa de qualsevol format, el Kinder Gran Sorpresa i tota la resta de marques Kinder, no estan implicats en la retirada.

Aquesta informació ha estat traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI), a fi que es verifiqui la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.

S’està recaptant informació per a conèixer si existeix algun cas a Espanya relacionat amb el brot europeu.

Com a mesura de precaució, es recomana a les persones que tinguin en les seves cases els productes indicats anteriorment, s’abstinguin de consumir-los i els retornin als punts de venda.

En el cas d’haver consumit aquests tipus de productes dels lots afectats i presentar alguna simptomatologia compatible amb salmonel·losi (principalment diarrea i / o vòmits acompanyats de febre i mal de cap) es recomana acudir a un centre de salut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa