Vadegust
Els comerços podran limitar la quantitat de productes que es poden comprar

Més conseqüències de la invasió russa a Ucraïna. El BOE publica aquest dimecres una mesura -que forma part del reial decret llei 6/2022, de 29 de març, de mesures urgents en el marc del Pla Nacional de resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra a Ucraïna- on es recull que es permet als comerços de forma excepcional i temporal limitar la quantitat de productes que es poden comprar per “impedir el desproveïment”.

Un supermercat de Mercadona amb clientes comprant | ACN
Un supermercat de Mercadona amb clientes comprant | ACN

En concret, el govern espanyol ha introduït un nou apartat a la llei d’ordenació del comerç minorista que diu que “excepcionalment, quan hi hagi circumstàncies extraordinàries o de força major que ho justifiquin, els establiments comercials podran suspendre amb caràcter temporal la prohibició prevista en l’apartat 2 de limitar la quantitat d’articles que pot adquirir cada consumidor”.

Aques text reforma l’article 9 de la Llei 7/1996 d’Ordenació del Comerç Minorista on s’estableis que “els comerciants no podran limitar la quantitat d’articles que poden ser adquirits per cada comprador ni establir preus més elevats o suprimir reduccions o incentius per a les compres que superin un determinat volum. En el cas que, en un establiment obert al públic, no es disposés d’existències suficients per a cobrir la demanda, s’atendrà la prioritat temporal en la sol·licitud”.

Prestatgeries buides al supermercat Esclat de Terrassa
Prestatgeries buides al supermercat Esclat de Terrassa

Mesures justificades i proporcionades

El decret deixa clar que “aquestes mesures hauran d’estar justificades i s’adoptaran de manera proporcionada quan sigui necessari per evitar el desproveïment i garantir l’accés de tots els consumidors en condicions equitatives”.

Aquesta mesura arriba després dels episodis de desproveïment de productes com ara oli de gira-sol, llet o carn que s’han registrat en les últimes setmanes a conseqüència tant de la guerra a Ucraïna com de la vaga de transportistes.

Més notícies
Prestatgeries buides al supermercat Esclat de Terrassa
Una “demanda anòmala” buida les prestatgeries dels supermercats
Comparteix
Diverses cadenes de supermercats asseguren que no estan patint desproveïment com a conseqüència de la guerra a Ucraïna

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa