Ja s’apropa el Nadal i, amb ell, tothom comença a pensar en els plats i postres típics d’aquestes festes. Un d’ells és el Tortell de Reis, que es menja el 6 de gener. I una pràctica molt comú d’algunes pastisseries i empreses en aquest tipus de pastissos és substituir la nata per una barreja de greixos vegetals. Aquesta preparació acostuma a estar feta amb greixos i olis vegetals on predomina els de palma, coco i altres barrejats amb greixos hidrogenats.
I per aquest motiu, el Ministeri de Consum ha elaborat una infografia on dona totes les claus per saber si un Tortell de Reis porta nata de debò o no. En primer lloc, cal comprovar que en l’etiqueta aparegui “nata” com a element únic del farcit (es mostrarà com un percentatge del total del tortell).
En segon lloc, ha d’estar feta de llet de vaca. Pot portar sucre i altres additius, conservants i estabilitzants. Si porta olis de palma, de coco o d’altres greixos vegetals no és nata, és una barreja de greixos vegetals.
