Vadegust
Bodevici llança uns nous gelats ecològics sense sucres afegits
agraph -->

Bodevici (Torrijos 21, Barcelona) ha fet un pas més. L’any 2011 va obrir les seves portes com la 1a gelateria ecològica d’Espanya. Al 2020, i en plena pandèmia, es va convertir en la 1a gelateria ZERO WASTE d’Europa, oferint una experiència de compra 100% sostenible, és a dir, sense generar residus. Ara, Jordi Rivera Jové, impulsor de la marca, dóna un pas més i ofereix una gamma de gelats sense sucres afegits, pensats per als més petits de la casa (i per als no tan petits). Es tracta d’uns gelats endolcits únicament amb dàtils naturals, la qual cosa els fa molt més saludables i nutritius.

Els sabors amb els que estrena aquesta nova gamma de gelats pensats per a nens/es o per als que volen tenir cura de la seva alimentació i de la seva salut, són: maduixes del Maresme ecològiques de l’Hort d’en Dídacvainilla de Madagascar de Comerç Justxocolata negra, i xocolata amb llet fresca de proximitat. Tots ells, elaborats amb aliments ecològics i, sempre que es pot, de Km0 o Comerç Just. A més, fa servir aigua filtrada d’osmosis.

Dàtils i no sucre

Després d’investigar i estudiar els efectes nocius per a la salut dels sucres refinats, en Jordi Rivera aposta per revolucionar el món dels gelats oferint una gamma de gelats elaborats exclusivament amb dàtils naturals com únic endolcidor. “Vaig provar molts altres productes que endolceixen de forma més saludable i, finalment, vam comprovar que els dàtils no modifiquen el sabor del gelat, en canvi sí aporten el punt de dolç desitjat. Així, oferim gelats amb moltes menys calories, sense cap altre tipus de sucres o edulcorants, gelats que es poden menjar cada dia, per a berenar, o com a postres…”, afegeix Rivera. “Són gelats que jo donaria tranquil·lament als meus fills petits, perquè sé que els nutriran sense renunciar al plaer d’un bon gelat”. 

Els nous gelats de Bodevici | Cedida

Aquests gelats necessiten una temperatura de servei diferent a la majoria, ja que al no tenir sucres afegits, la cremositat s’aconsegueix a uns -12ºC graus, és a dir, una mica menys freds. 

Gelats que, en tot cas, no tenen preus més elevats que la competència. El gelat d’una bola infantil té un preu de 1,80€, i amb cucurutxo ecològic, 2€ (amb opcions sense gluten). I pels que prefereixen la terrina, els ofereix culleretes elaborades amb resina de baobab, ultra compostables (en poques hores es desfan en aigua, sense contaminar el medi ambient). 

Recuperant antigues receptes d’orxata

Aquest 2022, Jordi Rivera també ha recuperat per a Bodevici dues receptes pràcticament oblidades del receptari dels Països Catalans: la de l’orxata catalana d’avellanes torrades de Reus DOP (Denominació d’Origen Protegida), i l’orxata d’ametlles crues originària de Mallorca. Són dues receptes que pràcticament ningú fa servir, ja que des de fa anys es va posar de moda l’orxata de xufla (o xufes). 

Bodevici suma enguany aquestes dues receptes a les ja famoses orxates amb o sense sucre i ecològiques de Món Orxata. I és què, en Jordi Rivera volia apostar per la recuperació d’aquestes elaboracions, especialment per a potenciar aquests dos ingredients, ja que, tant les avellanes com les ametlles són sabroses, energètiques, nutritives i grans aliades de la salut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa