Vadegust
L’ambaixador mundial de la paella revela l’error que acostuma a arruïnar-la
agraph -->

El xef David Montero és l’Ambaixador Mundial de la paella. Aquest jove cuiner valencià amb molt de carisma i talent, coneix com ningú els secrets que poden portar a l’èxit aquesta recepta tan valenciana. En una entrevista a la Cadena Cope, Montero reconeix que una bona paella “es vesteix de color d’amistat, de famílies, d’amics, de reunions incansables amb els éssers estimats, de tradició i d’un immens respecte a la nostra cultura valenciana”.

Alhora, assegura que “sempre penso en els capvespres de l’Albufera de València, que barregen els vermells i grocs torrats entre milers de gammes de colors, conjuntament amb un bon sofregit de tots els ingredients, el toc del safrà, de pebre vermell, l’afecte, la paciència, i amb això, aconseguirem aquest color únic i especial que caracteritza a la paella valenciana”.

En la seva opinió, “el pitjor error que se sol cometre és no saber la varietat d’arròs que s’està utilitzant, i és una dada clau que ens serveix per a saber quin temps de cocció necessitem i la quantitat de brou que hem d’utilitzar”, explica David Montero.

El xef David Montero | Instagam @ricepaella

Els secrets de la paella

En l’entrevista, el jove cuiner revela que ell utilitza un arròs “de gra mitjà, varietat J.Sendra, ja que absorbeix molt bé el sabor, que és precisament el que busquem”. A més cal prendre-s’ho amb calma i “sofregir bé la carn amb molt d’afecte, apostant pel producte fresc i de proximitat”.

Tampoc pot faltar “l’arròs, les mongetes, safrà, pollastre, aigua, conill, tomàquet, oli d’Oliva Verge Extra, sal, pebre roig dolç i ‘garrofón’, entre d’altres ingredients opcionals que varien segons la zona”, assenyala el també director de l’escola oficial de la paella valenciana i autor del llibre ‘Paella Lovers’.

En relació a la paella, aposta per les d’acer polit, ja que “podem aconseguir un socarrat més encertat”. El problema del sabor d’acer, que a vegades es traspassa al menjar, “s’evita amb una bona neteja”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa