Vadegust
Volta gastronòmica per la superilla literària barcelonina de Sant Jordi

L’Ajuntament de Barcelona ha volgut posar de relleu la tornada a la normalitat en una diada com la de Sant Jordi creant una superilla al bell mig del barri de l’Eixample, concretament en l’àrea definida per l’Avinguda Diagonal, el carrer Pau Claris, la Gran Via de les Corts Catalanes i el carrer Balmes, on es tallarà per complet el trànsit i ocuparan la via pública les parades de llibres i roses -autèntiques protagonistes d’aquesta diada-. Al Passeig de Gràcia hi podrem trobar les parades de llibres i roses dels professionals d’aquests dos sectors, i en els encreuaments de la Rambla de Catalunya hi trobarem les parades que hi posaran diferents associacions i entitats.

Tot plegat convida a gaudir d’aquesta data tan estimada passejant per aquesta superilla tot tafanejant les darreres novetats literàries i comprant roses per les nostres persones més estimades. Però de ben segur que també, en un moment o altre, necessitarem fer un mos, pel que us hem fet una tria de les millors opcions gastronòmiques que us trobareu dins d’aquesta àrea.

Formatges vegans del restaurant Te Quiero Verde | Facebook Te Quiero Verde

Situats a la cantonada superior esquerra de la superilla, definida per l’encreuament de la banda mar de l’Avinguda Diagonal amb el carrer Balmes, si baixem per Balmes fins al carrer Còrsega, concretament al 286, trobem un magnífic restaurant, un dels clàssics de Barcelona, per fer-hi un bon àpat de celebració de Sant Jordi, el Windsor. Aquest local proposa un menú especial de Sant Jordi a un preu de 79 euros, sense begudes. Si ho preferiu, un tros més enllà en direcció cap a la Rambla de Catalunya, al número 307, hi ha la sucursal de l’Eixample del Bonzo, una taverna veneciana on es poden assaborir una molt bona tria de plats de la cuina italiana. Si en comptes d’entaular-vos us ve de gust un pla més informal, tot baixant per la Rambla Catalunya, al número 125, la cadena de xarcuteries Andreu ofereix bons entrepans i coques amb pernil del bo i algunes altres especialitats. Al carrer Rosselló, 235, els vegetarians, vegans i flexiterians podran fer festa major amb els plats que ofereix el restaurant Te Quiero Verde. La cuina peruana de qualitat està representada en aquesta zona pel restaurant El Dorado Chicken, situat al carrer Balmes, 122. Els fans del brunch, aquesta mena d’àpat típic dels Estats Units, al carrer Provença, 213, gairebé fent lcantonada amb Balmes, tenen un punt de trobada, el Brunch Market. Seguint pel carrer Provença, al número 233, hi trobem el segon local de La Bodegueta. El primer es troba ben aprop, al número 100 de la Rambla Catalunya. En ambdós locals podrem demanar bones tapes i platillos per fer l’aperitiu o un àpat informal que es poden acompanyar d’una bona tria de vins i escumosos a copes, però també de cerveses i vermuts. Al passatge Mercader, un carreró que travessa del carrer Provença al carrer Mallorca, hi trobem el Belvedere, un local curiós i força tranquil on, segons diuen ells mateixos, “s’unifica el còctel amb  la cuina creativa i de mercat”. Si baixem per aquest passatge fins al carrer Mallorca, gairebé a la cruïlla, al número 239, hi ha el restaurant El Mercader de l’Eixample, un restaurant de cuina catalana tradicional molt ben treballada ubicat en un edifici modernista. A l’altra banda del carrer, a la banda mar, en la finca 236, brilla amb llum pròpia La Cerveseria Catalana, un dels local de tapes més coneguts i concorreguts de la ciutat. Muntadets, flautes, amanides, embotits i una bona colla de vins i cerveses per acompanyar-los. Al carrer Valencia 227, una opció exòtica pels vegetarians, el restaurant Hummus, un restabliment de cuina vegetariana especialitzat en plats de l’Orient Mitjà. En el següent carrer paral·lel, al tram del carrer Aragó, entre Balmes i la Rambla de Catalunya, hi trobem el restaurant Gaudim, al número 231. Un restaurant on es pot assaborir bona cuina mediterrània amb un toc japonès entre pintures i al número 235, el Toke, un local modern i desenfadat on menjar una amanida, unes torrades o unes pizzes. Si volem gaudir de Sant Jordi en clau mexicana, el restaurant Tamarindo del carrer Aragó, 236 és la vostra opció. Festival de tacos, quesadillas i… tequila. Al carrer Balmes, 47, fent cantonada amb Consell de Cent, podrem celebrar un Sant Jordi de luxe al restaurant L’Olivé, un altre dels grans clàssics de la ciutat.

El restaurant Thai Barcelona | Facebook Thai Barcelona

Vins i tapes al Vinitus, del carrer Consell de Cent, i les tapes mediterrànies d’autor del xef Nunci Cona al restaurant Tapas2254. Els més llaminers no es podran resistir a la temptadora oferta de bombons, pastes i altres creacions dolces del Cacao Sampaka, al carrer Consell de Cent, 292. Si sou de fer barbacoes urbanes, el vostre lloc és The Steak House Barcelona, situat a Rambla Catalunya, 27. Tota mena de carns i peixos a les brases en un local de decoració singular. Arribats a la Gran Via, anem cap al Passeig de Gràcia, on l’oferta gastronòmica està molt orientada cap al turisme. Al fons del petit passatge que hi ha al número 24 del Passeig de Gràcia, al número 24 bis, hi ha El Nacional, un restaurant que en realitat és una agrupació de petits espais de restauració, cadascun d’ells amb un tipus de cuina diferent. Si us van els locals dels xef mediàtics, al carrer Diputació, 269 hi trobareu les tapes elaborades pel xef Carles Abellan al Tapes24. Just al costat, al número 273, podreu gaudir de l’exotisme de la cuina tailandesa de qualitat al Thai Barcelona, en un espai amb una decoració molt suggerent. Un Sant Jordi de luxe i glamour al restaurant Moments de l’Hotel Mandarin Oriental, al Passeig de Gràcia, 38-40, amb la cuina de la Carme Ruscalleda i el Raul Balam. Al tram de Consell de Cent entre Passeig de Gràcia i Pau Claris, al número 314, hi ha la Braseria El Quixot, amb una bona relació qualitat-preu i al número 318, un local de La Paradeta, on es demana el peix com si fos una peixateria i després te’l cuinen per menjar-lo allà mateix. Festival d’aletes de pollastre, hamburgueses i cerveses al CocoVail Beer Hall – Craft Beer Barcelona, del carrer Aragó, 284. Al número 279 el restaurant La Rita, del grup Andilana, una opció segura per fer un bon àpat sense sorpreses ni en el menjar ni en el compte.

El restaurant La Paradeta | Facebook La Paradeta

Al carrer Valencia, 249 una molt bona opció pels amants de la cuina clàssica japonesa, el restaurant Miu, que també pertany al grup Andilana. Bones carns i cuina catalana en un entorn molt tranquil, al restaurant Pepito del Passatge de Domingo, 3. Al tram del carrer Mallorca, entre la Rambla de Catalunya i el Passeig de Gràcia, concretament al número 259, es troba un dels temples gastronòmics de Barcelona, guardonat amb tres estrelles Michelin, el restaurant Lasarte de l’Hotel Monument, que ofereix la cuina del xef Martin Berasategui. L’Hotel Monument també compta amb el restaurant Oria, especialitzat en cuina basca innovadora i també sota la batuta de Martin Berasategui.

Tonyina amb tataki amb Pipirrana i alvocat del restaurant Pur | Facebook Pur Barcelona

El Passatge de la Concepció, entre la Rambla de Catalunya i el Passeig de Gràcia, és un carreró on s’hi concentra una gran oferta de restaurant gastronòmics. Al número 13, hi ha el Petit Comité, oferint actualment la cuina del xef Carles Gaig. Al costat, al número 11, el restaurant Pur, amb la cuina de Nando Jubany. Al davant, al número 12, el restaurant Boca Grande, una marisqueria i arrossaria d’alt nivell en un local de decoració exquisida, que també compta amb el Boca Chica, un cocktail bar, decorat amb el segell de l’interiorista Lázaro Rosa Violán. Al número 10, el restaurant Mordisco, tot un clàssic de la zona. Al número 5, dos restaurants en un del Grup Tragaluz, el Tragaluz, ostres i cuina catalana, amb tocs creatius, i El Japonés, on ofereixen cuina japonesa amb un toc europeu.

Arròs negre del Petit Comitè | Facebook Petit Comitè

Al carrer Rosselló, 249, hi trobem el restaurant Sintonia, un establiment de cuina mediterrània on es pot gaudir d’una bona sobretaula que podrem acompanyar dels seus còctels o d’un bon whisky de la seva extensa carta. Un tros més enllà al número 255, hi ha el Vivo Tapes Restaurant Cocteleria, un restaurant molt singular on gaudir de cuina de mercat, tapes i còctels. Cuina mediterrània amb un toc afrancesat al restaurant Passeig, del carrer Còrsega, 300. A l’Avinguda Diagonal, 391 es poden gaudir els plats de cuina mediterrània i de les delicadeses de la pastisseria i restaurant Farga. Seguint per l’Avinguda Diagonal, al número 383, entre Passeig de Gràcia i Pau Claris, hi ha un restaurant japonès especialitzat en ramen molt ben valorat pels seus clients, el Yol Yoi Gion. Baixant per Pau Claris, al número 190, hi trobem el restaurant Pau Claris 190, un restaurant íntim i acollidor de cuina mediterrània basada en el producte fresc de temporada. Al carrer Provença, 310 a tocar de Pau Claris, el xef Xavier Pellicer hi té el seu restaurant on ofereix una cuina d’autor basada en el concepte de cuina saludable. A Pau Claris, 167, a la cafeteria Secrets By Farga hi trobarem una oferta de cuina informal saludable basada en bols i plats lleugers. I acabarem el nostre recorregut gastronòmic per la superilla literaria amb el restaurant Musiu, del carrer Pau Claris, 122 especialitzat en pasta fresca, focaccies i amanides. També fan còctels.

Nou comentari

Comparteix