Tenir un record per emportar-se a casa. Amb aquesta motivació han nascut els dolços els Patufets a Palau-solità i Plegamans, uns pastissets que, tal com expliquen les pastisseries del municipi a Vadegust, fa aproximadament un any que llueixen als seus aparadors. 

“Al municipi no estàvem apostant pel turisme i tenim molts ingredients per fer-ho: el llegat de Josep Maria Folch i Torres, el passat templer i els nostres forns, que sempre han estat un reclam per a les poblacions veïnes”, comenta el regidor de Comerç i Turisme de Palau-solità i Plegamans, Ovidi Popescu, a aquest diari. 

Per aquest motiu, segons Popescu, des del consistori se les van enginyar perquè la població tingués un producte local típic que es pogués utilitzar com a souvenir i donés un valor afegit al comerç local. “Vam pensar a fer els  Patufets, uns dolços que promocionessin el llegat de Folch i Torres i la seva vida literària a la Revista Patufet. Per això, vam demanar permís moral, i quan ens el van donar, vam registrar la marca, que porta com a logo la imatge del Patufet”, diu Pompescu. 

Els Patufets de Palau-solità i Plegamans | Cedida

En aquest sentit, el regidor de Turisme recorda la feina que es va fer entre els tres forns locals (Inesana, Corominas i Turón): “L’any passat els hi vam presentar la idea, que els va semblar engrescadora, i entre els tres forns van presentar les seves propostes de patufets. La guanyadora és la recepta que produeixen ara els forns locals”, diu Popescu. 

Els patufets són uns dolços que recorden els jaumets de Sant Hilari de Sacalm, els macarrons o el merengue. Tenen forma de pet, fent honor al pet que va expulsar de la panxa del bou en Patufet. Es tracta d’unes pastetes fetes amb productes km0 amb cruixent d’ametlla seca i un toc de vainilla.

“Com que el seu sabor recorda als torrons, hem vist que és un producte que té força sortida durant les festes nadalenques”, constata Popescu, recordant que és un dolç ideal per fer sobretaula. Per donar a conèixer el dolç, des del consistori l’any passat van fer una inversió de 3.900 euros per la primera compra de 1.600 unitats per repartir a les escoles del municipi. 

De moment, els patufets han tingut una bona acollida al municipi, i des de l’Ajuntament continuen treballant en la seva promoció. Per aquest motiu, en els detallets nadalencs que han fet arribar a la seva llista de contactes han afegit una capseta de patufets. La clau és que es tracta d’un producte que ha nascut amb l’ambició de representar un poble que compta amb un dels llegats d’escriptura infantil amb més reconeixement catalans. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa