Vadegust
Formatgeria Can Robert, obrador artesà al centre de Gavà
agraph -->

Que al bell mig del nucli urbà d’una ciutat de prop de 46.000 habitants i a 20 minuts de Barcelona, hi hagués una botiga que vengui formatges no seria cap cosa excepcional, però que en aquest indret hi hagi un obrador de formatge artesanal, sí que constitueix un fet singular. Aquest és el cas de la formatgeria artesana Can Robert, situada al número 88 del carrer de les Colomeres de Gavà (Baix Llobregat).

Segurament que molt hi té a veure l’origen francès del seu creador, Michaël Robert, originari del sud-est de França, de la regió on s’elabora el formatge Picodon. La seva passió pels formatges va començar a la infantesa, quan passava els estius amb les seves tietes a la muntanya elaborant formatges. L’atzar va voler que conegués a la que esdevindria la seva dona a la Costa Brava, i es va traslladar a Catalunya.

L’any 2017 va crear el seu obrador al centre de Gavà i, juntament amb els seus fills Laura i Paul, comencen a elaborar iogurts naturals i formatges amb la llet de vaca ecològica de la granja Can Roger, de Cardedeu (Vallès Oriental). Tots els seus elaborats compten amb el certificat del CCPAE. Des de fa uns mesos, també elaboren iogurts naturals i formatges amb llet de cabra ecològica, en aquest cas procedent de les cabres de raça payoya de la granja La Segalla, de L’Albiol (Baix Camp).

Els seus iogurts naturals i sense sucre, conservants, colorants ni cap mena d’additius presenten una textura cremosa que, juntament amb un gust suau i una acidesa molt equilibrada, són molt preuats per tothom qui els tasta, en especial els infants. Possiblement per això uns dels seus principals clients són les escoles.

Productes de la formatgeria Can Robert | Facebook Can Robert Formatger Artesanal

El seu formatge Petit Floquet, inspirat en el Picodon, és un formatge elaborat amb llet pasteuritzada que pot ser de vaca o de cabra, de quallada làctica, pasta tova i pell florida amb penicilium candidum. Surt al mercat amb una maduració d’una setmana, en peces rodones d’una mida de 80 a 100 gr.

La seva darrera novetat és un formatge anomenat Gavanenc, elaborat amb llet pasteuritzada de cabra, de quallada làctica, pasta tova i pell florida, aquesta vegada amb el fong geotrichum candidum. Surt al mercat amb una maduració de 4 a 5 setmanes, en peces rodones d’una mida de 200 a 400 gr.

També ofereixen als seus clients la llet amb que elaboren els seus productes, tant de vaca com de cabra. Llet ecològica, pasteuritzada a 80º sense homogeneïtzar, envasada en ampolla de vidre reutilitzable de 750ml, tapades amb un tap d’alumini reciclable lliure de bisfenol A. I pels més gormands, disposen de xocolata desfeta elaborada amb la llet fresca ecològica de vaca i cacau ecològic de comerç just lliure d’al·lèrgens. No porta conservants, colorants, ni additius.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa