Vadegust
Els tacos, una de les millors mossegades de l’street food

Els tacos són una d’aquelles especialitats culinàries amb pocs detractors -com li passa a la pizza-, i amb la que normalment tothom acaba llepant-se els dits quan els tasta. És fàcil trobar una excusa per organitzar una nit de tacos, però en honor al Dia Mundial del Taco -que es va celebrar el 31 de març-, cal fer una parada obligatòria a un restaurant mexicà i gaudir d’aquest plat d’street food. Un plat ple de sabors explosius dins d’una coqueta de blat de moro.

El taco és una de les receptes més famoses de la gastronomia mexicana que consisteix en una coqueta doblegada o enrotllada, que es farceix amb diversos ingredients. Es tracta d’una recepta molt versàtil i que agraeix qualsevol combinació. De fet, la cuina més creativa fa tacos amb tota mena de productes que s’allunyen de les receptes tradicionals, en les quals destaquen els tacos al pastor (amb carn de porc marinada en una salsa amb xiles, espècies, vinagre, pinya i servits amb coriandre, ceba, llima i salses), els de tinga de pollastre (farcits d’un guisat de pollastre esmicolat en una salsa feta principalment amb tomàquets, cebes i xiles chipotle), i els de rostidor

Un taco mexicà | Pixabay

Es veu que la paraula taco prové de la paraula náhuatl ‘tlahco’ que significa “entremig” i que això fa referència a l’aparença d’aquest plat. Els experts situen el seu origen al període prehispànic a Mèxic. De fet, es tenen dues referències d’aquesta època: la primera és de Moctezuma (emperador asteca), qui utilitzava de cullera les truites fetes en pedres calentes per menjar, simulant el que avui seria un taco. I la segona referència històrica del naixement dels tacos se situa en la forma que s’emportaven el menjar els homes que treballaven al camp, que ho feien embolicant-lo en una mena de truites.

“Per celebrar el Dia Mundial dels tacos portarem música en directe i oferirem el plat combinat especial de la casa; que és una varietat de tacos de tinga de pollastre, tinga de vedella i picadet de carn amb arròs, fesols, ceba, guacamole i xili de Jalapa”, diu Alejandro Vega Rubio, del restaurant Esto es Mexico (Sant Vicenç de Montalt), a Vadegust. Aquest restaurant va obrir l’any 2002 per “apropar la cuina mexicana” aquest poble del litoral maresmenc. 

Tacos del restaurant la Güerita Mexicana | Facebook La Güerita Mexicana

Per compartir i gaudir de la companyia

Ara, aquest restaurant mexicà santvicentí s’ha convertit en un espai de referència pels amants dels tacos de la comarca. I és que quan t’endinses en l’espai, ja et submergeixes a una cultura on el color és el protagonista i els sabors intensos marcats pel toc fresc del coriandre i el picant dels xiles fan que gaudeixis d’una menja d’allò més suculenta. “Els tacos s’han d’acompanyar amb una beguda típica com són les michelades o les beergarites, ja que la seva dolçor serveix per contrarestar el toc picant de cada mossegada”, diu Vega. 

Al restaurant La Güerita Mexicana de Barcelona s’han especialitzat amb els tacos al pastor. “Els fem amb carn adobada de porc o de vedella que es cuina com la típica carn que s’inclou en el kebab turc, que deixem marinar durant dos o tres dies”, explica una de les treballadores del local a Vadegust. 

Sigui com sigui, els tacos són un menjar pensat per compartir i gaudir de la companyia perquè no hi ha res que ens faci sentir més en família que el fet de menjar amb les mans. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa