Poc es podia imaginar Sam Panopoulos, un immigrant grec que es va establir al Canadà, l’enrenou que crearia quan se li va acudir afegir uns trossos de pinya en llauna a una pizza. Corria l’any 1962 i inspirant-se en el concepte agredolç de la cuina xinesa se li va ocórrer fer aquesta combinació.

Panopoulos havia arribat al Canadà l’any 1954 i en el seu viatge des de Grècia havia fet una parada a Nàpols, on va descobrir la pizza per primera vegada. Arribat al Canadà, després de treballar en diversos locals, va crear el seu propi restaurant, el Satellite Restaurant al municipi de Chatham, al sud-oest de la província d’Ontario. Panapoulos oferia una cuina on combinava plats canadencs amb cuina xinesa i pizzes, uns plats pràcticament desconeguts pels canadencs.

Malgrat que la pinya en conserva funciona deliciosament bé com a ingredient de la pizza, relacionant-se molt bé (dolç/salat) amb el tomàquet, la mozzarela o el pernil dolç, amb el pas dels anys s’ha creat a nivell mundial un ampli debat sobre si la presència de la pinya en conserva a la pizza és una aberració, com pensa la immensa majoria de xefs de pizza italians, o no.

El President d’Islàndia, Guðni Jóhannesson, al febrer de 2017 va fer unes declaracions en les que va dir que si fos per ell, crearia una llei específica que prohibís la pinya com a ingredient per a pizzes.

Jo sóc un fan de la pinya a la pizza. La pizza hawaiana o tropical, com s’anomena habitualment la pizza que porta pinya, és de les meves preferides. M’encanta el punt de sabor que li aporta la pinya a la pizza.

I vosaltres, sou pro-pinya o anti-pinya a la pizza?

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mannie White a octubre 25, 2020 | 08:21
    Mannie White octubre 25, 2020 | 08:21
    Mai de la vida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa