És un fet que la globalització ha portat a que hi hagi un desconeixement general de quins són els productes de temporada, els productes propis de cada època de l’any. El consumisme salvatge al que ens ha portat la societat occidental en la que vivim fomenta que es pugui comprar qualsevol producte en qualsevol època de l’any, i tant se val si aquest producte ha hagut de viatjar uns quants milers de quilòmetres amb la despesa energètica que això comporta o l’impacte en la petjada de carboni que provoca.

La temporada dels diferents productes està condicionada tant per l’època de l’any com per la situació geogràfica del lloc on es produeixen. Però el problema, com ja he dit, és que es desconeix quins són els productes que cal comprar en cada moment.

És d’una lògica aplastant que consumir productes de temporada és molt més beneficiós tant per la salut, com per la nostra butxaca, com per la sostenibilitat del planeta. Els productes de temporada ofereixen de manera òptima totes les seves propietats organolèptiques i nutricionals. Tenen millor olor, textura i gust, i tenen el preu just que han de tenir. A les xarxes es poden trobar centenars d’articles que parlen amb detall de tots els beneficis del consum de productes de temporada.

El que cal és tenir un coneixement de quins són aquests productes en funció del moment i del lloc on estem. Si no ho teniu clar, sempre podeu preguntar al vostre botiguer o paradista, ells sempre us informaran amb molt de gust sobre quins són els productes de temporada, i fins i tot com conservar-los i cuinar-los de la millor manera. Aquesta és una altra avantatge de comprar en el comerç local en comptes de fer-ho a les grans superfícies.

A Vadegust us volem ajudar en aquest repte, i per això en cada moment només parlem de productes de temporada!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa