La vigília de Tot Sants, amb la celebració de la castanyada, obria la porta a les celebracions nadalenques. Ja es començaven a planificar les activitats i els sopars d’empresa, les trobades amb familiars i amb amics i un ambient de celebració, de bon menjar i de bon beure ens envaïa a la gran majoria.

He utilitzat el temps passat en el paràgraf anterior expressament, perquè aquest any res serà com estàvem acostumats. Arriba la celebració de la castanyada, sense que hi hagi cap motiu per celebrar-la, confinats a casa, al nostre poble, sota el toc de queda i amb tot el sector gastronòmic en caiguda lliure. Aquest no és precisament el millor escenari per celebrar res.

Bars i restaurants segueixen tancats i als que ens dediquem (o dedicàvem) a fer tastos i altres esdeveniments enogastronòmics a domicili ens han esborrat literalment del mapa. Totes les restriccions, tant de reunió com de mobilitat, ens afecten impedint-nos treballar i com que no existim ni com a sector, ni com a col·lectiu, ni tan sòls figurem a les estadístiques com a damnificats.

Per això aquest any en comptes de castanyada, el que ens hem trobat és amb una bona castanya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa