Vermouth Olave Reserva, millor vermut de Catalunya del 2020

La Masia Freixa de Terrassa ha acollit l’acte de lliurament dels 6ns Premis Vinari dels vermuts catalans

El jurat ha parlat i ja se sap quins són els millors vermuts catalans de l’any. Els Premis Vinari 2020 han fet públics aquest dijous al migdia, en un acte presentat per la directora de Vadevi, Margalida Ripoll, a la Masia Freixa de Terrassa, el nom dels vermuts guanyadors d’aquesta sisena edició. El Gran Vinari que s’atorga al vermut millor puntuat ha estat per Vermouth Olave Reserva, també mereixedor de la medalla d’or en la categoria dels vermuts reserva.

A banda dels vermuts reserva, també s’ha premiat els millors blancs, negres i d’altres estils innovadors -que inclouen per exemple, vermuts daurats o rosats-. Enguany, el concurs s’ha vist afectat per la crisi sanitària provocada pel coronavirus i la jornada de tast professional es va posposar fins al 29 de juny, seguint totes les recomanacions sanitàries per a poder celebrar-les, i esdevenint el primer acte que s’ha organitzat per tal d’aprofitar al màxim la temporada de promoció dels vermuts.

Segons ha assenyalat la directora dels Premis Vinari dels vermuts catalans, Ester Bachs, “hem vist una notòria evolució en l’oferta de vermuts participants al llarg d’aquests sis anys. Any rere any, entren nous vermuts a concurs. Tant les marques treuen noves edicions i vermuts, com els consumidors senten més curiositat per consumir vermuts, i d’aquesta manera es dinamitza la innovació en els cellers”. “Tot això ha ajudat a què l’hora de l’aperitiu torni a ser ben nostra, demanant per marques del territori”, ha conclòs.

El llistat de premiats és el següent:

Vermuts Blancs 

  • Vinari d’Or: Casa Mariol Blanc, CELLER MARIOL
  • Vinari de Plata: Iris Blanc, DE MULLER
  • Vinari de Bronze: Padró & Co Blanco Reserva, PADRO I FAMILIA

Vermuts Negres

  • Vinari d’Or: Myrrha by Padró & Co. Rojo, PADRO I FAMILIA
  • Vinari de Plata: Vermut Xifleta, XIFLETA
  • Vinari de Bronze: Pedro Masana Negre Jove, BODEGAS PEDRO MASANA

Vermuts Reserva

  • Vinari d’Or: Olave Reserva, CELLER SORT DEL CASTELL
  • Vinari de Plata: Dos Déus Reserva Única, PRIORAT B&D LAB
  • Vinari de Bronze: Vermut Falset Reserva, COOPERATIVA FALSET MARÇÀ

Categoria de Vermuts Innovadors / Altres Estils

  • Vinari d’Or: Dos Déus Calent Mediterranean & Nordic, PRIORAT B&D LAB
  • Vinari de Plata: Xalar, COCA I FITÓ
  • Vinari de Bronze: BCN MUT ámbar, BCN GIN – AGUAVIDA LLOPS 

Millor vermut per a còctels: Cisa Blanc, de Vermouth Cisa, i Miró Gran Reserva Especial, d’Emilio Miró Salvat

Premi a la Millor Etiqueta per Gráficas Varias: Vermut Falset Reserva de la Cooperativa Falset Marçà

Tot i que els tastos dels vermuts s’han realitzat tots a cegues, hi ha un premi que s’ha triat a ampolla vista. El Premi a la Millor Etiqueta ha recaigut enguany en l’edició especial centenari de la Cooperativa Falset Marçà, per la seva aposta per un disseny d’ampolla innovador en la categoria i un estoig Premium, per apostar per una edició col·leccionista del producte i homenatjar una marca tradicional de més de 100 anys d’història.

Foto de família dels guanyadors dels Premis Vinari de Vermuts 2020 | Cristóbal Castro

El Cisa Blanc i el nou Miró Gran Reserva Especial, els protagonistes del còctel “Donzell”

El vermut és un producte present de sempre en l’elaboració dels còctels. Per això, des del primer any s’ha demanat la complicitat del Club del Bàrman de Catalunya perquè triï, d’entre els participants, quin és el millor vermut per a còctels. Enguany, el premi ha estat pel Cisa Blanc i el nou vermut Miró Gran Reserva Especial, i amb ell, la millor barman de Catalunya, Mariona Vilanova, ha elaborat el “Donzell”.

El còctel, que pren el nom de la planta característica i que li dona l’aroma i sabor característic al vermut, s’elabora a partir dels següents ingredients:

  • 30 ml. Vermut Miró Gran Reserva Especial
  • 25 ml. Vermut Cisa Blanc
  • 15 ml. Bonanto – Ultimate Aperitivo
  • Twist de llimona

Elaboració: Posar un parell de glaçons en un got ample i afegir-hi tots els ingredients. Barrejar-ho tot bé i aromatitzar amb un twist de llimona.

Nota de tast: És un còctel amarg, refrescant, molt aromàtic i mediterrani. Té un pas per boca intens, bon cos i un grau alcohòlic moderat.

Millors locals per a fer el vermut: Las Vermudas i el DOT restaurant

Com cada any, els Premis Vinari dels Vermuts a més d’avaluar el vermut, reconeixen la feina dels locals que els serveixen. Uns premis que donen els diaris Tot Barcelona i Món Terrassa que també col·laboren en l’organització del concurs amb Vadevi. 

Pel que fa a Barcelona, Las Vermudas, al barri de Gràcia i també amb un segon local a Sant Antoni, són els llocs preferits. Tenen una àmplia oferta de vermuts catalans i forans, amb acompanyaments de conserves i altres platets suculents. Una tria que s’ha fet des de la redacció del diari Tot Barcelona i la votació popular dels seus lectors.

Pel que fa a Terrassa, el local escollit ha estat el DOT restaurant, al centre de la ciutat, ubicat a la zona sud del Parc de Sant Jordi. Aquest restaurant amb una àmplia terrassa i un ferm compromís amb el producte de quilòmetre zero és el que ha tingut més vots dels egarencs. Un lloc també amb una oferta variada de propostes gastronòmiques i maridatges.

Nou comentari