Vadegust
Valls recupera la Festa de la Calçotada amb pocs canvis

Valls recupera enguany la tradicional Festa de la Calçotada, amb canvis mínims. Després d’una passada edició molt reduïda i telemàtica, aquest diumenge se celebrarà la 40a edició, amb el concurs de menjar calçots com a principal al·licient -on el nombre de participants s’ha limitat a un màxim de 20-. Qui no hi serà present és el barceloní Adrià Wegrzyn, un habitual i guanyador de l’últim concurs del 2020, ja que les normes impedeixen participar en dues edicions seguides.

D’altra banda, per evitar massificacions, es reduirà el nombre de degustacions populars a la meitat -no arribaran a les 2.000-, tot i que s’espera menys públic. Aquest lot inclou 12 calçots, salsa, aigua, cava i postre. Però la resta del programa es manté intacte, amb el 30è concurs de salses i el 34è de cultivadors de calçots.

Foto de grup amb l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, responsables de la Cambra de Comerç, i altres impulsors de la Gran Festa de la Calçotada, a la plaça del Pati| ACN

“Aquesta és la nova etapa de la nova calçotada que, a part d’adaptar-se a les mesures covid, cada cop també és més sostenible, eliminant plàstics; esperem que sigui un èxit per a tots”, ha afirmat el president de la Cambra de Comerç, Josep Maria Rovira.

La Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls confia arribar enguany als 20 milions de calçots. “No estem als nivells de l’any 2019, però sí de l’any passat i anem una mica a millor”, apunta el president de la IGP, Dalmasi Clofent. “De mínims no ens en fixem, però podríem dir que produir 17 o 18 milions seria correcte i confiem que als 20 milions encara hi podríem arribar”, conclou Clofent. Els restaurants de la comarca també constaten una bona ocupació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa