Vadegust
Un restaurant de Barcelona inicia una campanya de micromecenatge per evitar tancar

El restaurant cooperatiu Terra d’Escudella, situat al barri de Sants de Barcelona, ha engegat una campanya de micromecenatge per poder continuar endavant amb el projecte. Així ho ha anunciat el propi restaurant a les xarxes socials, on expliquen que l’objectiu és “recollir diners pel nostre projecte gastronòmic i social que ara està passant per un greu problema econòmic degut a la pandèmia originada per la Covid-19 i les diferents mesures restrictives que s’han fet per tal d’aturar-lo i que han afectat durament la restauració”.

Les aportacions es poden fer a través de la pàgina web totsuma.cat, on s’assenyala que amb aquesta campanya el que es pretén és “frenar el desgavell econòmic al que estem subjectes i poder continuar obertes durant molts anys més“. A més, el restaurant defensa que és “un projecte arrelat al barri de Sants i al territori, amb una llarga trajectòria i on moltes de vosaltres potser heu passat grans moments”. 

L’objectiu que es va posar inicialment el Terra d’Escudella era el de recollir 8.000 euros “per tal de fer front a les despeses acumulades des del mes de març passat“. Per això van idear unes recompenses per tal de fer més atractives les aportacions dels ciutadans cap al seu projecte cooperatiu i d’economia social. Però després de 24 hores van rebre el suport i l’escalf de moltíssima gent, i l’objectiu es va acomplir.

Tot i això, el Terra d’Escudella mantindrà la recollida d’aportacions, “ja que malauradament el forat econòmic és més gran que la quantitat marcada“, assegura. En un post al blog, s’expliquen millor: “El cert és que havíem de posar una xifra d’acord amb les expectatives que teníem de la campanya de micromecenatge. Si no hi arribàvem, els havíem de tornar, i això ens treia la son. I la xifra de 8000€ s’apropava a la xifra que vam haver de pagar al novembre passat en concepte, només, d’impostos endarrerits. Aquesta situació ens va rematar”.

Recorden, però, que “sort en vam tenir del nostre entorn que ens va avançar els diners sense necessitat d’endeutar-nos més del que estàvem“. Però lamenten que “el forat en el que estem és més gran” i que, per aquest motiu, “un cop assolida la xifra marcada al Totsuma, hem decidit seguir recollint aportacions”. Alhora, es mostren conscients que “aquesta situació per la que estem passant nosaltres és compartida, malauradament, per massa gent”.

Per això el Terra d’Escudella defensa que “és el moment d’estrènyer llaços, de crear comunitat, de no deixar ningú a l’estacada, de respondre pels que tenim a la vora i que no ho estan passant bé”. I conclouen esperançats: “Aprofitem per fer una crida a tothom: d’aquesta ens en sortirem si actuem de manera col·lectiva i solidària”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa