Vadegust
Truita de patates amb ceba: canvia la proporció de patates i ous?

Si la truita de patates ha de portar ceba o no és un dels grans dilemes de la humanitat. Suposem que formem part del grup que és fan de la truita de patates amb ceba. Si és així, segur que sovint t’has preguntat si, pel fet de posar-li ceba, canvia la proporció de patates i ous que cal utilitzar. Els experts asseguren que cal tenir en compte la proporció d’ous i patates per persona, el temps de cocció… I fins i tot aspectes que semblen irrellevants, com la manera de tallar les patates, segons publica ‘OK Diario‘.

L’ideal per a preparar la truita de patates és utilitzar ous de talles M o L. No importa el color ja que els ous blancs i foscos tenen les mateixes propietats i sabor. Pel que fa a les patates, les millors varietats són Agra, Monalisa o Kennebec. Es poden utilitzar d’altres, tot i que el resultat final serà diferent. Cal tallar-les en daus perquè a l’hora de fregir-les no quedin cruixents ni crues, sinó sucoses.

Un dels aspectes més importants és conèixer la proporció d’ous i patates de la truita. Perquè sigui sucosa, cal utilitzar cinc ous i tres patates mitjanes. I si la truita de patates ha de ser més gran? Es poden afegir vuit ous de talla M per cada quilo de patates. Si es prepara amb ceba, per cada quilo de patates s’afegeix una ceba gran i es treu un ou.

És fonamental respectar la proporció entre patates i ceba. Si s’afegeix massa ceba, el sabor de la patata es pot anul·lar, afectant amb això al resultat final del plat.

Truita de patates | Pixabay
Truita de patates | Pixabay

Oli

Una cosa a la qual no se li dona massa importància, però que és fonamental, és la quantitat d’oli. Si s’afegeix massa oli, la truita de patates queda massa greixosa, i això pot fer que es trenqui en donar-li la volta o s’enganxi a la paella.

Quina és la quantitat apropiada? La justa i necessària perquè quedi ben greixat el fons de la paella. A més, és fonamental que les patates no portin massa oli quan les fregim prèviament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa