Vadegust
El truc viral per aconseguir un ou ferrat perfectament rodó

Si ets un amant dels ous ferrats, però mai et surten perfectes i exactaments rodons, avui t’oferim un consell perque això et deixi de passar. Quan fem un ou ferrat en el qual la clara s’escampa per tota la paella, les diferents parts de l’ou es cuinen a diferents velocitats, i la clara al final es cuina més ràpid que el rovell. Si no es fregeixen correctament, les clares d’ou podrien tornar-se gomoses i massa cuites mentre esperes que el rovell es cuini al teu gust.

I tal com descriuen molts xefs, l’ou ferrat ideal té un rovell tebi que es vessa quan es punxa, amb una clara ferma i vores cruixents, tal i com recull OK Diario. Llavors, quina és la millor manera d’obtenir un ou ferrat que tingui una bona forma i estigui perfectament cuinat? El secret pot estar en una verdura que probablement ja tens en la teva cuina i que podries haver estat planejant incloure en el teu menjar de totes maneres.

Alls i cebes | Pixabay
Alls i cebes | Pixabay

Si desitges que el teu ou ferrat quedi perfecte i a més amb una forma rodona que mai abans havies aconseguit, l’única cosa que necessitaràs és una ceba o un pebrot. Per a un ou ferrat rodó, el millor és una ceba, mentre que un pebrot produirà un ou lleugerament irregular, però igualment bonic i cuit uniformement. Simplement talla la verdura de la teva elecció en cercles i estaràs llest per a començar.

L’única cosa que has de fer llavors és col·locar el cercle de ceba o el cercle de pebrot en el centre de la paella, esperar una mica perquè s’escalfi i llavors tirar l’ou que cuinaràs dins del cercle. En el cas que triïs el cercle de ceba, és millor que estigui una mica cruixent perquè no se’t trenqui en tirar l’ou. En el cas que triïs el cercle de pebrot, és possible que l’ou agafi una mica de color d’aquest en la vora, però no et preocupis perquè generalment els colors aporten molt més als plats i a més obtindràs un ou més original i de millor sabor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa