Vadegust
El truc infalible per congelar truita de patates

La truita de patates és un plat que apareix sovint a taula. Alguns en prenen una petita porció per esmorzar i, per suposat, no pot faltar a cap celebració familiar o amb amics. I potser alguna vegada t’has preguntat què cal fer per poder congelar la truita de patates, ja sigui perquè n’has fet de més i t’ha sobrat, o perquè l’has preparat però no la menjaràs fins d’aquí a uns dies.

En aquest sentit, ‘Ok Diario‘ assenyala que sovint pensem que si congelem una truita de patates no serà tan bona quan ens la volguem prendre, i que un cop descongelada possiblement quedi aigualida, de manera que per molt que l’escalfis haurà perdut la seva suculència i textura.

Per això, no és convenient congelar una truita de patates tot i que tampoc és impossible. El truc per a fer-ho consisteix en congelar-la per separat. Sí sí, tal qual: per separat.

Truita de patates | Pixabay
Truita de patates | Pixabay

D’aquesta manera, l’única cosa que has de fer és preparar les patates com de costum. Les talles a quadrats o a daus (o com les acostumis a tallar habitualment) i després les poses a la paella amb oli calent. Afegeixes un polsim de sal i si t’agrada, no t’oblidis d’afegir també la ceba trossejada.

Quan la patata i la ceba estiguin daurades, les treus i les escorres bé, deixant-les en un plat amb un paper de cuina perquè escorri bé l’oli i a continuació, quan ja estiguin del tot escorregudes, les passes a un bol en el qual hauràs batut els ous (als quals els pots afegir un polsim de pebre i sal).

Barreges bé i llavors deixes que es mulli la patata bé amb l’ou. A continuació, passes la barreja a un tàper, deixes un espai per a poder posar la tapa i que quedi ben tancat, i deixes que es refredi a temperatura ambient. Una vegada estigui fred, fiques el tàper al congelador.

D’aquesta manera, la truita de patates quedarà congelada i podràs assaborir-la quan et vingui de gust. El dia que vulguis descongelar-la, treus el tàper la nit anterior i el fiques a la nevera perquè es descongeli de manera natural, però mai a temperatura ambient si no vols que l’ou s’acabi contaminant de bacteries com la salmonel·la.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa