Vadegust
El truc per evitar que el pa es posi dur l’endemà de comprar-lo

Tots hem experimentat la sensació de comprar un pa que ens venia molt de gust, que feia molt bona pinta, però que no ens hem pogut acabar o consumir el mateix dia que l’hem comprat i que, quan hem volgut menjar-ne a l’endemà, ja estava massa dur i era impossible d’ingerir sense, per exemple, torrar-lo. Segons publica ‘Ok Diario‘, hi ha una explicació per la qual el pa es posa dur ràpidament.

Ara, el temps de cocció del pa és molt inferior al d’abans. És un fet que passa des que es va aprovar una normativa que estableix un barem per al pa que es regeix pel pes en lloc de per la grandària de la peça. Com el pa està menys cuit, té un grau d’humitat més alt i, per tant, pesa més. D’aquesta manera, els forners poden elaborar barres de pa que estan dins del rang del pes permès, però utilitzant menys farina.

L’excés d’humitat fa que el pa s’assequi i s’endureixi més ràpidament. El que podem fer és ficar el pa en el forn l’endemà durant uns minuts perquè estigui com acabat de fer, o almenys sigui molt semblant.

Pa | Pixabay
Pa | Pixabay

El diari, però, recull alguns trucs per allargar la vida útil del pa. Quan el comprem, la millor opció és guardar-lo en una bossa de roba o de paper, sempre i quan puguem tancar-la. La bossa de plàstic mai és una bona idea perquè fa que el pa es quedi gomós i perdi la textura cruixent en qüestió d’hores.

Si en el volem menjar en els dies posteriors, cal fer el següent: tallar el pa en llesques i guardar cada porció en un tupper amb tancament hermètic. Després, guardar els tuppers en el congelador.

A l’hora de descongelar el pa, hem de passar-lo al frigorífic tres hores abans i després deixar-lo a temperatura ambient. Mai cal utilitzar el microones perquè si no el pa es quedarà tan dur i sec com si no l’haguéssim congelat.

Després, simplement cal ficar-lo al forn durant cinc minuts com a màxim. Podem ficar un got amb una mica d’aigua també al forn perquè el pa no perdi humitat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gironí. a febrer 18, 2022 | 09:14
    Gironí. febrer 18, 2022 | 09:14
    Quan jo era jove els pagesos pastaven un cop a la setmana, i el pa era comestible tot aquests dies. I boníssim. La recepta, però, enguany és impracticable>: farina de bona qualitat, sense aditius ni mandangues, i cocció acurada- tan és que el forn sigui de llenya com elèctric. Ja ho veieu: irrealitzable.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa