Vadegust
El truc per cuinar sardines a casa sense que facin pudor

Quantes vegades t’ha vingut de gust menjar sardines, però no has gosat comprar-ne a la peixateria perquè quan les cuines a casa fan una pudor que acaba impregnant tota la vivenda? Doncs des del compte d’Instagram de Mercats de Barcelona, la Núria Costa, de la peixateria Núria del Mercat de Lesseps, explica un truc per evitar que les sardines facin aquesta desagradeble olor quan les cuinem a casa.

Un plat de sardines a la planxa | Europa Press

“El que voldria explicar és un truc per potenciar una mica la sardina, que és un peix d’aquesta temporada. Hi ha molta gent que no agafa sardina, tot i que té Omega 3, que és súper important, per la pudor que deixa a la casa la sardina”, comença dient la peixatera, que afegeix: “Tinc un truc perquè això no passi, i convido la gent a provar-ho, perquè la sardina és un peix que està quedant obsolet i és molt bo”.

Seguidament, Costa revela com s’han de cuinar les sardines a casa: “Per tal que no faci pudor la casa només cal tallar la cua de la sardina. Així la pots fer fregida, o a la planxa. Us convido a provar-ho, perquè cada vegada la gent menja menys sardina pel tema de la pudor, i està eliminat. I us asseguro que està comprovat”.

Sardines de la Costa Brava | Europa Press

A més, la peixatera parla dels peixos de roca, i assenyala: “La gent jove cada vegada més coneix els peixos de roca, i els hi agraden. Jo incorporaria a l’alimentació diària el congre, que és un peix de temporada i és molt bo, i té moltes propietats. A més, es pot fer de diverses maneres, com guisat o a l’arròs, i és un plat que és econòmic i funciona molt bé”.

El truc infablible

Aquí pots veure el vídeo on la Núria Costa parla d’alguns peixos de roca i revela el truc per cuinar sardines a casa sense que facin pudor:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa