Vadegust
Torrons Alemany afronta amb optimisme la campanya de Nadal

Els obradors de torrons artesans ultimen aquests dies l’elaboració d’aquests dolços que durant les celebracions nadalenques omplen les taules d’arreu del país. És el cas de la firma de Torrons i Mel Alemany d’Os de Balaguer (Noguera) que porta mesos preparant la campanya de Nadal, quan concentra el gruix de les vendes anuals de torró, i en què enguany preveu incrementar la producció fins a superar les 70 tones.

El seu gerent, Ferran Alemany, assegura que són “optimistes” tot i admetre que en les últimes setmanes ha faltat “l’alegria” que hi havia en anys anteriors per l’impacte de la inflació que ha fet que els clients es continguin més. De fet, el sector torronaire tampoc s’escapa d’aquest augment de costos. La firma artesana d’Os de Balaguer ha apujat el preu del torró un 5% per compensar l’increment del cost de les matèries primes, l’energia i els envasos. “És una pujada prudent”, però necessària per compensar el cost de producció, que en el cas del torró ha estat del 10% i en el de la mel, més d’un 20%, ha explicat el gerent de la firma artesana.

Tauletes de diferents torrons artesans d’Alemany | ACN

Amb tot, Alemany celebra que en el seu cas l’augment dels costos no ha estat tant “dramàtic” en comparació amb altres firmes i sectors ja que utilitzen biomassa i perquè, en el cas dels envasos, van comprar-los abans que hi haguessin els encariments “mes forts”.

Davant d’aquest escenari marcat per la inflació, l’empresa és mostra optimista i confia que els consumidors que aprecien la qualitat dels seus productes els seguiran comprant, encara que apostin per “menjar menys però que sigui bo”, afirma Alemany.

A banda d’oferir un producte “que sigui molt bo, amb aliments de qualitat i proximitat”, l’empresa fa anys que aposta per col·leccions amb valor social, com és el cas de les caixes d’Art i Torró, enguany il·lustrades per l’artista Miquel Àngel Herrero i que en el seu interior inclouen torrons i mel de la marca i una nadala il·lustrada per un artista amb diversitat funcional d’un dels quatre centres de Ponent que treballen amb Alemany: Fundació Privada Ilersis, Fundació Aspros, l’Estel i La Torxa.

Alemany ocupa diàriament 60 persones d’aquests quatre centres del tercer sector, que se sumen a les 25, la majoria dones, que treballen a l’obrador d’Os de Balaguer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa