Vadegust
Torna Mercat de Mercats, la festa dels mercats de Barcelona

Els dies 22, 23 i 24 d’octubre torna la fira Mercat de Mercats, la gran festa per celebrar els mercats de Barcelona i la gastronomia de proximitat i sostenible. Enguany la fira canvia d’ubicació i tindrà lloc al Disseny Hub -a la Plaça de les Glòries-.

Es tracta d’una edició molt especial, ja que aquest any Barcelona és la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. La ciutat és el centre neuràlgic per impulsar la transició alimentària cap a la sostenibilitat per enfortir les economies locals sostenibles i millorar la salut de les persones. Per això, els puntals de l’edició són la sostenibilitat, el reaprofitament alimentari i els productes de proximitat.

Amb Mercat de Mercats, els mercats s’apropen a la ciutadania per tal de posar en valor el seu paper com a proveïdor del producte fresc de qualitat, sostenible i de proximitat, vinculat a l’alimentació saludable i a la dieta mediterrània. Al mateix temps, podran gaudir d’un espai de trobada i de transmissió de la cultura culinària i conèixer els professionals experts en aquests productes, els paradistes.

L’objectiu del projecte és promoure i reivindicar el paper dels mercats d’alimentació de la ciutat com a motor del desenvolupament urbà, de promoció del producte de proximitat i de cohesió social. I és que als mercats també podem trobar productes sostenibles i ecològics que procedeixen directament dels productors.

Per això, a la fira “anirem a la plaça”, revivint un gran mercat atractiu i festiu on parades representatives dels diferents mercats de la ciutat oferiran els seus millors productes frescos: cansaladeria i xarcuteria, carnisseries, especialitats, fruita i verdura, llegums, olives i conserves, pesca salada, peix… Sense oblidar els mercats no alimentaris, que també tindran el seu espai a la fira, amb estands on donaran a conèixer les seves especialitats.

Del 22 al 24 d’octubre, la ciutadania podrà gaudir de tot un seguit d’activitats, ponències i tallers per a tots els públics entorn de l’alimentació sostenible i de mercat.

La Fira Mercat de Mercats | Cedida

Gastronomia

La gastronomia, un dels motors de la Fira, també tindrà el seu espai a la zona de restauració. Diversos restaurants de la ciutat i dels mercats portaran les seves elaboracions perquè tothom pugui degustar els “platillos” i les “tapes” fetes per restauradors emergents, així com la “cuina de mercat” més representativa de la gastronomia mediterrània

Espais infantils

Els petits de la casa podran apropar-se als mercats i descobrir de primera mà els productes de proximitat amb tot un seguit d’activitats. Per exemple, podran descobrir de primera mà què és i com funciona un hort urbà.

Tallers

Mercat de mercats comptarà amb la col·laboració de xefs consagrats i d’altres emergents, prescriptors, escoles d’hostaleria i diversos col·lectius. Tots tenen en comú una aproximació al món de la gastronomia que està alineada amb el concepte base d’aquesta edició: l’alimentació sostenible.

També hi participaran directament les persones que millor saben sobre els productes de mercat: els comerciants. Durant els tres dies de la fira, hi haurà diferents actuacions musicals i espectacles que amenitzaran la jornada a tots els assistents.

La Fira Mercat de Mercats va néixer l’any 2010, fruit del projecte europeu MedEmporion, liderat per Barcelona –conjuntament amb Torí, Gènova i Marsella– dins del programa Med de la Unió Europea. El seu objectiu era estudiar i promoure el paper dels mercats en l’àrea mediterrània i en el desenvolupament econòmic, social i urbà.

L’èxit de la primera edició i la bona rebuda per part de la ciutadania van donar continuïtat a la fira com a activitat de promoció dels mercats municipals i dels seus valors: la professionalitat dels paradistes i el producte de qualitat, saludable, de proximitat i sostenible.

Horaris

22 d’octubre d’11h a 22h

23 d’octubre  d’11h a 22h

24 d’octubre  d’11h a 21h

Més informació: www.mercats.barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa