Vadegust
La tercera millor gastronomia del món és l’espanyola

El portal especialitzat en gastronomia Taste Atles acaba de reconèixer la gastronomia espanyola com la tercera millor del planeta, només per darrere de la italiana i la grega. Segons publica ‘La Vanguardia‘, el receptari mediterrani ha convençut als lectors d’aquesta guia de viatge, els qui a través dels seus vots han decidit que el menjar espanyol mereixia un lloc en el podi.

Així, la gastronomia espanyola rep una nota de 4,59 punts sobre 5 gràcies a menges com el pernil ibèric, el formatge manxec, els espetos, les gambes amb allada o el xoriço a la sidra, que són els plats millor puntuats pels usuaris de Taste Atles.

La cuina italiana, que ocupa el primer lloc del rànquing, aconsegueix un 4,8 per productes com el Parmigiano Reggiano o elaboracions com el risotto; mentre que la cuina grega ha estat puntuada amb un 4,7 pel seu saganaki, un plat típic a base de formatge, o el seu dakos, un popular aperitiu cretenc.

Un plat amb sushi | Pixabay
Un plat amb sushi | Pixabay

En quart lloc es troba la gastronomia japonesa (4,59), que també aconsegueix una bona valoració gràcies al kare, un tipus de curri japonès, el ramen, makizushi (sushi enrotllat) o els ous de salmó, que al Japó es coneixen com ikura.

Li segueixen per molt poc la cuina índia (4,54) i la mexicana (4,53). Els plats estrella d’aquests països són el Garam Masala, el Ghee o Malai, i el formatge que s’elabora a Oaxaca, les carnitas o els chilaquiles, respectivament.

Les gastronomies que completen el top 10 són la turca (4,52), i l‘estatunidenca, la francesa i la peruana, que empaten amb un 4,51 de puntuació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa