Vadegust
‘Tapes per la pau’, la solidaritat de la restauració amb Ucraïna

Paula Marqués ho va comentar al seu pare: “Els restauradors arribem a molta gent. Hem de fer alguna cosa per Ucraïna”. Li va faltar temps a Quim Marqués per agafar el telèfon i començar a teixir la xarxa. Primer el destinatari, l’ONG World Central Kitchen del seu amic José Andrés que ja està elaborant menjars per als refugiats a la frontera amb Polònia; després els companys, els col·legues de professió. “La resta va ser assertivitat del sector”, comenta el líder del Suquet de l’Almirall.

Així va néixer “Tapes per la Pau”, iniciativa que comença amb una quarantena de restaurants però que vol créixer “per recaptar el màxim possible”. Ho farà oferint al comensal l’oportunitat de, al final de cada dinar, donar 1€ al compte, diners que aniran directament a l’ONG de José Andrés. En principi, la campanya està prevista que només duri el mes d’abril “encara que no volem tancar portes. Esperem que no s’hagi d’allargar. Seria la millor notícia”, explica Marquès.

Els restauradors s’ofereixen com a intermediaris d’ajuda, però també com a agents directes en fer donacions d’almenys tants diners com hagin recaptat per a la causa als seus restaurants durant el mes. “Arribem a moltíssimes persones cada dia i creiem que és una bona manera de col·laborar. Ucraïna ens necessita. Hem de fer el que sigui. Per què no començar per les taules? Com sempre diu José, ‘Taules més llargues, murs més curts’”.

De moment, la iniciativa neix apadrinada per, entre altres, Albert Raurich, Ivan Surinder, Romain Fornell, Rafa Peña, Carles Abellan, Albert Adrià, Òscar Manresa, Nandu Jubany, Fran Haddock, Jordi Vilà, Eugeni de Diego, Núria Gironès, Pere Monje, Paco Pérez, Carles Gaig, Paolo Casagrande, Carme Ruscadella, Hideki Matsuhisa, Fina Puigdevall, Oriol Rovira, Andreu Ruiz, Aleix Puig , les escoles CETT, ESHOB i Hofmann, a més del mateix Marqués, Carles Tejedor –partner de José Andrés-, la directora de grup gsr Roser Torras i l’estudi de comunicació Benana Studio.

La iniciativa ‘Tapes per la pau’ | Cedida

Monas por la Pau

“Tapes per la Pau” va arribar ràpidament a Cristian Escribà, que l’ha apadrinat en nom dels principals pastissers de catalunya amb el títol “Monas por la Paz” i el mateix funcionament. “S’acosta Pasqua, així que la mona era perfecta”, explica el pastisser barceloní. D’aquesta manera, s’afegirà 1€ més per la compra de qualsevol mona sempre de manera voluntària per tal de tenir una font més d’ingressos. Ja s’hi han sumat els pastissers Xavier Canal, Oriol Balaguer, Jordi Roca, Hoffman, Jordi Bordas i els Gremis de Pastissers de Catalunya.

La quarantena de restauradors que han iniciat aquesta campanya anima a través de l’Instagram @tapasporlapaz que tot l’ofici s’uneixi. “Tapes per la Pua és obert a tothom que tingui un negoci amb taules. Qualsevol restaurant, bar, cafeteria, hotel… La nostra intenció és que això arribi a totes les taules d’Espanya per recaptar els màxims diners possibles i enviar-lo a l’equip de José”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa