Vadegust
Si veus això marró en els teus tomàquets, tira’ls ràpidament

Potser no ho has pensat mai, però els tomàquets poden ser perillosos per a la nostra salut. Per això és important que, a l’hora de consumir-los o cuinar-los, ens fixem en el seu aspecte, i tirar-los si tenen una part marró, tal i com publica ‘Ok Diario‘. Quan la taca marró és fosca i seca i està localitzada al costat de la tija, es pot tallar aquesta part i aprofitar la resta.

En canvi, si la taca marró està en un altre lloc i conserva aigua, la qual cosa és fàcil d’identificar perquè té una textura tova i aquosa, cal tirar la peça sencera. El que succeeix és que el tomàquet ha patit el que es coneix com a podridura apical o necrosi apical. En la gran majoria de casos, es deu a una eficiència de calci, a variacions extremes en els nivells d’humitat, a l’excés de nitrogen d’amoniacal, o a una combinació d’aquests tres factors.

Un grapat de tomàquets | Pixabay
Un grapat de tomàquets | Pixabay

Com conservar els tomàquets?

Quan els tomàquets estan madurs, sempre que estiguin sans i no tinguin cap taca marró, poden aguantar fins a set dies fora de la nevera. L’ideal és conservar-los en un lloc sec, fresc i ventilat, on no estiguin exposats a la llum del sol. La temperatura ha d’oscil·lar entre els 13 i els 20 graus.

Els experts recomanen ficar els tomàquets en una bossa de paper o de tela, mai de plàstic. Perquè aguantin més temps, hem d’evitar posar-los prop d’altres fruites i verdures, com els plàtans, les pomes o les patates. La raó és que aquests aliments alliberen etilè, una substància que farà que els tomàquets es facin malbé ràpidament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa