Vadegust
El secret de les galetes Maria, unes de les més consumides a Catalunya

Si ens hi posem, segurament ens resultarà difícil trobar algú que no hagi menjat alguna vegada a la seva vida una galeta Maria. I és per aquest motiu que és un dels dolços més consumites a Catalunya, i també a l’Estat. Tot i que se n’han fet còpies i imitacions, aquestes galetes encara se segueixen venent. A més, no es consumeixen només a Europa, sinó que també es venen a Amèrica, i a altres països com Índia, Paquistan, Sudàfrica o Austràlia.

Ok Diario‘ fa una radiografia d’aquestes populars galetes, i explica alguns dels seus secrets. D’entrada, es van crear a Londres l’any 1874 per Peek Freans, empresa anglesa de galetes. El seu nom es deu a la commemoració del matrimoni entre la Gran duquessa María Aleksándrovna de Rússia i el príncep Alfredo I de Sajonia-Coburgo-Gotha, fill de la Reina Victòria.

A diferència d’altres galetes del mercat, les galetes María es caracteritzen especialment perquè són rodones. I el que crida l’atenció és que el nom de María es troba escrit en el centre, envoltat de relleus. L’avantatge d’aquesta galeta és que es pren amb tot allò que vulguis. Perquè s’unta amb crema de xocolata, també amb formatge o bé altres aliments salats, i fins se submergeix en llet o cacaolat per a mullar-la i així prendre-la d’una forma més tendres a la seva manera original. Hi ha qui la prefereix sola, però sigui com sigui, sempre està boníssim.

En relació al valor nutricional, cal destacar que són galetes d’un relatiu baix contingut en greix i sucre. Ara bé, com totes les postres o berenars d’aquest tipus, el seu valor calòric és important en comptar amb 500 kcal per cada 100 g. També acostumen a tenir un alt contingut en glúcids (70–75% aproximadament) i lípids (15–20%), amb quantitat d’àcids grassos saturats. Mentre que la seva quantitat de proteïnes és més aviat baixa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa