Vadegust
El restaurant Sant Pau de Carme Ruscalleda reobrirà dirigit pel seu fill

El Sant Pau, l’antic restaurant de Carme Ruscalleda situat a Sant Pol de Mar (Maresme), reobrirà el proper mes de juny amb un nou projecte: Cuina Sant Pau. El dirigirà el seu fill, Raül Balam Ruscalleda, associat amb Murilo Alves Rodrigues, segons ha publicat ‘La Vanguardia‘. Balam assegura al mateix diari que no té intenció de retirar de la façana el cartell antic del restaurant, però que “a baix posarem un altre més petit amb el nou nom, Cuina Sant Pau, i una inscripció per a detallar que en aquest lloc va haver-hi un restaurant molt important que va tenir al capdavant a Carme Ruscalleda i al qual retrem homenatge”.

Carme Ruscalleda i Toni Balam van oferir als seus fills prendre les regnes del negoci fa quatre anys, quan van abaixar la persiana de l’establiment. Mercè va obrir amb la seva parella, Albert Rovira, El Jardí del Sant Pau, un bar amb bons entrepans que funciona amb èxit en la zona que va ocupar l’aparcament i el jardí, amb el qual hi haurà sinergies. “Jo pensava que el restaurant havia estat el projecte dels nostres pares i havia d’acabar quan ells el deixessin”, recorda Balam.

Però ara està il·lusionat i disposat a començar la nova aventura compartida amb el brasiler Murilo Alves Rodrigues, qui durant anys ha estat la seva mà dreta a Moments i qui també és el seu soci al Drac de Calella. “Començarem com en el seu moment ho van fer els meus pares, amb un projecte humil, amb una cuina que no exclogui a ningú per preu i sense grans pretensions però sense límits. Sabem com arrencarem però no on arribarem, ho veurem en funció de la nostra pròpia evolució”.

Carme Ruscalleda | ACN

Estacionalitat i proximitat

L’estricta estacionalitat i els productes de proximitat seran la clau: hi haurà canelons, vellut de tomàquet, pèsols quan toqui, però també baos i molts plats que la gent podrà compartir. I una pissarra a l’entrada on s’anotaran els suggeriments del dia, com el peix que els acabi d’arribar. Començaran de dijous a diumenge migdia i nit i al mes esperen obrir tots els dies, fins a la Mercè, per a després recuperar el ritme de dijous a diumenge, fins a la Puríssima.

Han modificat l’entrada formant un passadís pavimentat amb les rajoles del carrer, “perquè qui vulgui pugui apuntar-se i tafanejar”. Mantindran els dos menjadors i en el primer instal·laran el billar centenari que Toni Balam es portar del cafè El Centre que regentava la seva família i que convertiran en una taula per a compartir. De l’interiorisme s’ocupa Bruno García Blas. De la carta de vins, la sommelier Meritxell Falgueras, amiga de l’ànima de Balam.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa