Vadegust
Productes ecològics en dies de confinament
agraph -->

En aquest temps de crisi i alarma que estem vivint, on la majoria de les poblacions han tancat els mercats municipals per evitar aglomeracions i la propagació del Covid-19, els petits comerciants i els agricultors de proximitat s’han quedat sense poder vendre gran part de la seva producció.

És per això que Arran de Terra, una organització que promou i dinamitza la producció agroecològica del territori, ha decidit posar a l’abast de tothom els petits productors ecològics de les nostres terres. Perquè tot i estar confinats ens assegurem de menjar de proximitat, sa i bo. El Departament d’Agricultura de la Generalitat, fa uns dies, feia una crida per Twitter perquè la gent no s’oblidés de consumir local: “Cal garantir la continuïtat dels mercats d’abastament de productes frescos sempre que es compleixin les mesures aprovades per lluitar contra el Covid-19”, piulava.

Alimentar-se amb menjar de qualitat és una manera d’enfortir les nostres defenses, i això és el que ha prioritzat l’organització Arran de Terra amb el seu llistat d’abastament, en el qual cada s’hi se sumen més productors ecològics del territori. La pàgina web és molt intuïtiva perquè deixa fer una cerca per zones, és a dir, que si per exemple una persona es troba confinada a Vilafranca del Penedès, pot trobar tots els venedors de proximitat que ofereixen els seus serveis a prop de la seva llar durant aquests dies d’incertesa.

Lo Traginer, una empresa de productors ecològics de Vilafranca del Penedès

A la llista d’abastament hi ha tota mena de comerços, com és AVIAT, una empresa del Baix Camp que produeix pollastre ecològic i que permet fer la comanda via WhatsApp o telèfon i envia els productes de dimecres a dijous casa a casa. Tambe BdeGust, una brewery ecològica de Caldes de Malavella que entrega cerveses artesanes aquells que volen passar la quarantena amb una bona birra. O Ecotros de l’Ametlla de Mar que ven oli d’oliva verge pels que vulguin lluir-se a la cuina fent uns plats amanits amb bon sabor.

També hi ha opcions per comprar verdures i fruites, carns ecològiques, espècies o ous, entre d’altres. En definitiva, en aquesta pàgina web existeixen les mateixes possibilitats de productes que a un supermercat, però sense oblidar els productors de casa nostra: “La nostra pagesia treballa cada dia per garantir fruita, verdura, ous, carn i peix a la ciutadania. Feu la compra amb normalitat. Escolliu petit comerç i productes de proximitat”, recorda el Departament d’Agricultura.

Entre tota l’oferta de productes que existeix a la web d’Arran de Terra, Vadegust ha pogut visitar Lo Traginer, una empresa de productors ecològics de Vilafranca del Penedès. Cada dia envia per whatsapp a tots els interessats una llista dels productes disponibles. Aquests només han de decidir quins aliments volen endur-se i Lo Traginer els prepara una cistella per anar a buscar a la seva nau a una hora acordada, així eviten aglomeracions i s’asseguren fer una entrega personal, sense riscos: “Estic molt content de poder comprar productes de qualitat i no haver de passejar-me per als lineals del supermercat. S’aprecia en aquests dies que el menjar tingui sabor a terra”, diu Àlex Arqués, un comprador de Lo Traginer i CEO de l’empresa d’alarmes Digittecnic de Vilafranca. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa