Vadegust
Perilla un dels restaurants catalans amb estrella Michelin: el Dos Palillos

El restaurant Dos Palillos -situat al centre de Barcelona i que compta amb una Estrella Michelin- podria tancar. Així ho ha explicat a Rac1 el propietari del local i antic cap de cuina d’El Bulli, Raurich, que assenyala que el Dos Palillos és difícil d’adaptar a les noves mesures de seguretat imposades pel Govern per tal d’evitar la propagació de la Covid-19: es tracta d’una gran barra que envolta la cuina on hi caben 20 persones. Com que cada vespre feien dos torns, encabien 40 persones. Ara, però, la necessària distància de seguretat i el toc de queda fa que diàriament només hi puguin passar 8 persones.

Per aquest motiu, ara el restaurante està tancat (tot i que sí que fan menjar per emportar). “Fa nou mesos que estem tancats perquè no som viables. Ja érem inviables quan va desaparèixer el turisme, però ara encara és més greu”, lamenta el xef. Raurich fa números i els explica: el local amb la persiana abaixada costa 8.000 euros mensuals. Si hi afegeix la seguretat social dels treballadors que encara manté, la despesa puja a 17.000. Els estalvis ja s’han evaporat, perquè fa poc va obrir un segon restaurant, el Dos Pebrots, i encara no els havia recuperat. La situació de la caixa a dia d’avui és, doncs, de 50.000 euros negatius.

“Econòmicament estem en una situació molt greu. El més preocupant és que hem de suportar les despeses com si estiguéssim oberts“, es queixa el propietari del Dos Palillos, i recorda que “l’Estat paga el 70% del sou dels treballadors, però com a empresa no he rebut cap ajuda”. “Encara estic pendent de veure si em concedeixen una prestació de 1.500 euros”, conclou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa