Vadegust
La patronal làctia atura l’activitat per la vaga de transports

La Federació Nacional d’Indústries Làcties (Fenil) ha anunciat que atura l’activitat des d’aquest dijous com a conseqüència de la vaga de transports. “La indústria làctia espanyola es veu abocada a suspendre la seva activitat transformadora a conseqüència de la vaga de transports que es ve desenvolupant en els tres últims dies. Les fàbriques han vist interromput el subministrament dels inputs necessaris per a l’elaboració de productes lactis i també el trasllat del producte acabat a les cadenes de distribució, per la qual cosa s’ha anul·lat la capacitat d’envasament i d’emmagatzematge i gestió d’un aliment altament perible i essencial per al consum diari”, ha explicat en un comunicat.

A més, la patronal ha assegurat que “aquesta paralització està implicant conseqüències socials, econòmiques i mediambientals inevitables perquè suposarà la suspensió de la recollida de la llet en les explotacions ramaderes a parrtir d’aquest dijous i, sobretot, es posa en risc el proveïment de productes nutricionalment bàsics en l’alimentació de les persones com són la llet i els lactis”.

Un got amb llet | Pixabay
Un got amb llet | Pixabay

El mateix text assenyala que “aquest panorama és el resultat del desemparament i la impotència dels transportistes davant l’actuació dels mal anomenats piquets informatius que han bloquejat la seva activitat. Finalment, conclou assegurant que “només es podrà revertir aquesta decisió a la qual es veu abocada el sector si es garanteix el dret a la mobilitat i la seguretat dels transportistes que no han secundat la vaga, i s’eviten conflictes d’ordre públic en les carreteres espanyoles, circumstància conjugable amb el respecte del dret de vaga”.

La vaga

La vaga dels transportistes ha estat convocada per la Plataforma per a la Defensa del Sector del transport (CNTC). La vaga indefinida que va començar aquest dilluns vol denunciar les “condiciona laborals inadmissibles” al sector i els efectes de la pujada del preu dels carburants.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a març 17, 2022 | 10:49
    Ricard març 17, 2022 | 10:49
    És interessant comprovar com a les zones amb més usuaris de mitjans de comunicació no catalans és on la gent es dedica especialment a acaparar aliments.
  2. Icona del comentari de: Respecteu els animals. Prou de violar-los i torturar-los en nom del benestar animal a març 17, 2022 | 11:05
    Respecteu els animals. Prou de violar-los i torturar-los en nom del benestar animal març 17, 2022 | 11:05
    Deixeu els animals en pau Prou maltractaments, abusos, violacions, i esclavatge amb tot tipus d'animals. Si ets dona, t'agradaria que et violessin cada any i et matessin el teu fill o filla per tenir llet dels teus pits? Estem al segle 21 i ja no necessitem beure llet d'un animal que pesara 400kg quan sigui adult

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa