Vadegust
La pastisseria La Palma celebra cent anys de tradició i saber fer

“El nostre gran valor és que conservem el bon fer de la pastisseria tradicional artesana, cada cop menys freqüent a les grans ciutats”, expliquen a Vadegust des de la Pastisseria La Palma, situada al barri barceloní del Clot i que enguany celebra el seu centenari. 

Aquest 2022 fa cent anys que els besavis de la Laura Pérez, la quarta generació que posa les mans a la massa d’aquest negoci, van obrir un obrador al barri del Clot. “Com que ben a prop hi havia una altra pastisseria, el local van haver d’obrir-lo en qualitat d’Ultramarinos, per raons legislatives. Però, després de la guerra ja van establir-se com a pastisseria i el seu negoci va començar a créixer”, recorda Ramon Pérez (tercera generació i actual responsable del negoci).

Una de les tartes de La Palma per celebrar el centenari | Facebook Pastisseria La Palma

Per commemorar el centenari, La Palma ha decidit elaborar dolços únics: alguns que rememoren el passat i d’altres de nova creació. Destaquen els clàssics com les havaneres de coco, els patufets de nata i els cornets de crema. Però també hi ha novetats dolces, que són les dues receptes que ha elaborat la Laura: un pastís de poma que es pot consumir on sigui i un pa de pessic amb un triturat de neula, praliné, xocolata i mousse. A banda, també organitzaran diversos actes al barri, que es faran en col·laboració amb el Banc d’Aliments i la Creu Roja, per celebrar el centenari i col·laborar en el recapte d’aliments. 

Actualment, La Palma compta amb 17 treballadors i estan molt orgullosos que un negoci familiar hagi pogut prosperar i superar les vicissituds del pas del temps. “Continuem fent tota la nostra elaboració de manera artesanal i com ho feien els nostres antecessors. Per això, entre els nostres dolços més preuats i populars hi ha el torró de crema i el tortell de crema”, comenta Pérez, recordant que el tortell, que és un dolç de diumenge, és un dels més aclamats del local. 

Un tortell elaborat per la Pastisseria La Palma | Facebook Pastisseria La Palma

Un emblema del barri del Clot

L’establiment és tot un emblema al barri del Clot i una de les pastisseries artesanes més grans de Barcelona. A l’obrador fusionen el mestratge i la tradició amb les noves tecnologies que els permet crear tota mena de dolços, des de postres tradicionals, bombons artesans fins a productes de temporada, com són les mones. També a La Palma es poden encarregar càterings i dolços fets a mida per gaudir de qualsevol mena de celebració. 

Segons assenyala Pérez, un dels principals secrets de la pastisseria és que han mantingut les fórmules dels pastissos clàssics. “Els dolços tradicionals mantenen les receptes dels avis i també hem introduït noves creacions per adaptar-nos a les exigències del mercat actual”, diu, orgullós. 

Sigui com sigui, La Palma és un d’aquells locals que fa barri, que s’ha tornat una insígnia dels carrers del Clot i que fa que la gent se senti com a casa quan s’hi passeja. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jordi Soler i Busquets a març 09, 2022 | 12:16
    Jordi Soler i Busquets març 09, 2022 | 12:16
    Valoro molt els vostres pastissos i recordo el dia 1 d'octubre del 2017 quan estàvem defensant el col·legi electoral portareu croissants de molta qualitat artesana i patriòtica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa