Una històrica pastisseria de Barcelona ha creat un nou tortell de Reis i assegura que és el “més lleuger del món”. La pastisseria Escribà, ubicada al número 546 de la Gran Via de les Corts Catalanes des de 1906, ofereix un producte tradicional adaptat a les necessitats dels clients. Aquest nou tortell l’ha creat el pastisser Christian Escribà, la quarta generació al capdavant del negoci, i tot apunta que serà un èxit. Per aquella gent que acaba tipa del dinar de Reis o pels que no són gaire amants de la fruita confitada, el mestre pastisser es va posar mans a la massa per poder trobar el tortell idoni. Ha substituït el brioix per una base feta únicament amb merenga a baixa temperatura i, en lloc de fruita confitada, el tortell el decoren unes plomes vermelles, taronges i verdes fetes de xocolata. Per a aquest 6 de gener es faran unitats limitades i cal reservar-les a través de la pàgina web o del telèfon de la pastisseria.

El mestre pastisser Christian Escribà ha creat un tortell de Reis fet amb una base de merenga, nata i plomes de xocolata que substitueixen la fruita confitada | Escribà
El mestre pastisser Christian Escribà ha creat un tortell de Reis fet amb una base de merenga, nata i plomes de xocolata que substitueixen la fruita confitada | Escribà

La idea neix amb la voluntat de “resoldre una de les necessitats” de la clientela, tal com explica Escribà, que és oferir un tortell menys dens i sense fruita confitada. Després de moltes proves i errors, finalment, el mestre pastisser va trobar la fórmula per a substituir el brioix del tradicional tortell de Reis. Així, la base està feta de merenga cuita al forn amb vapor i baixa temperatura i li afegeix la nata muntada. Sense farina i amb molt poc sucre. Per mantenir la tradició, aquest nou tortell de Reis també amaga una fava i un rei.

Una altra de les coses que tira enrere a molta gent d’aquestes típiques postres del dia de Reis és la fruita confitada, per això, Christian Escribà ha buscat una alternativa perquè la seva proposta no perdi els colors: plomes de xocolata. Es tracta d’una “prova pilot”, però assegura que “tothom al·lucina” quan el tasta.

“És un tortell únic”, destaca el pastisser d’aquest establiment amb més de 100 anys d’història a Barcelona, i que ha tingut “molta acceptació” entre les persones que l’han pogut tastar. Per això, assegura que té la intenció de donar-li “continuïtat” perquè és un pastís que té “tota la lògica del món”. “Hem aconseguit fer les postres més lleugeres del món”, assenyala.

Com es talla el tortell?

El mestre pastisser també dona algunes recomanacions per poder tallar el tortell de Reis i que no es desmunti en l’intent. Per fer-ho, cal tallar primer la capa superior de merenga amb unes tisores i, després, amb un ganivet, partir la part de la nata i la segona capa de merenga. D’aquesta manera, es pot evitar que la nata s’aixafi. A més, s’aconsella conservar-lo a la nevera fins una estona abans de consumir.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a gener 03, 2023 | 11:27
    Ricard gener 03, 2023 | 11:27
    El preu deu ser inversament proporcional al pes.

Respon a Ricard Cancel·la les respostes

Comparteix

Icona de pantalla completa