El popular xef José Andrés portarà la paella a l’espai. Ell mateix ha donat a conèixer a través del seu canal de Youtube que enviarà paella i altres plats espanyols i dels Països Catalans a l’Estació Espacial Internacional (ISS) com a part d’un llançament programat per a principis del mes d’abril. El seu equip de ThinkFoodGroup s’ha associat amb Axiom Space per a aconseguir-ho: tenint en compte les pautes de nutrició de la NASA han creat un menú que sigui ric en nutrients, però també que vingui de gust, tal i com publica ‘La Vanguardia‘.

“Estic orgullós d’associar-me amb Axiom Space per a crear els plats que alimentaran a la tripulació multinacional en l’Estació Espacial Internacional (ISS). Sempre vaig somiar amb anar a l’espai, i ara estic un pas més a prop en enviar aliments de la meva Espanya natal (paella, samfaina amb porc, pernil ibèric i més) a la ISS”, declarava.

Una paella fent-se amb foc de llenya | Europa Press
Una paella fent-se amb foc de llenya | Europa Press

Copresident del Consell Assessor d’Esports, Fitness i Nutrició dels EUA

A més, José Andrés ha estat nomenat recentment pel president dels Estats Units, Joe Biden, copresident del Consell Assessor d’Esports, Fitness i Nutrició. Bàsicament, les seves funcions giraran al voltant de promoure l’alimentació saludable i l’activitat física entre els estatunidencs, independentment dels seus antecedents o habilitats, i l’ajudarà la jugadora de bàsquet Elena Delle Donne, que també presidirà el consell.

El comunicat de la Casa Blanca que va revelar la notícia descriu a Andrés com un xef innovador reconegut mundialment, destaca la tasca de la seva ONG -World Central Kitchen- i la seva postura a favor de reformar les lleis d’immigració, ja que que ell mateix és emigrant als EUA.

També cita el seu nomenament l’any 2012 i 2018 com una de les 100 persones més influents del món per la revista Time, en la qual també va aparèixer l’any 2020 en un especial sobre els esforços de diferents personalitats contra la crisi de la covid, i el moment en què Barack Obama el va condecorar amb la Medalla Nacional d’Humanitats el 2015. Asseguren que el xef, igualment conegut per la seva cuina d’avantguarda, ha estat pioner de les tapes espanyoles als Estats Units.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa