Vadegust
L’origen del nom de les galetes Maria

Són un clàssic de totes les cases, amb nens o sense. Estem parlant de les galetes Maria. Qui no les ha tastat i ha gaudit amb el seu inconfusible sabor? Però saps d’on ve el seu nom? Hem de remuntar-nos a l’any 1874, quan el segon fill de la reina Victòria, el duc d’Edimburg, es va casar amb la princesa russa de nom Maria Alexandrovna. Què va passar posteriorment?

L’explicació del nom de les famoses galetes Maria

Per a celebrar el casament del duc amb Maria, un pastisser londinenc de l’empresa de fabricació de galetes Peek Freans va preparar una senzilla galeta rodona de farina, oli, sucre i extracte de vainilla. No hi havia més i li va posar de nom en el centre: Marie, sempre en honor de la núvia, María Alexandrovna. A partir d’aquest moment, les galetes es van fer molt famoses, tal i com recull OK Diario.

Una crema amb una galeta a sobre | Viquipèdia
Una crema amb una galeta Maria a sobre | Viquipèdia

La seva arribada a Espanya

Ràpidament, l’expansió de la galeta es va fer a diversos països fins que també va arribar a Espanya i es va fer molt popular. Va aconseguir la seva expansió especialment després de la Guerra Civil, en ser símbol de recuperació econòmica, ja que les fleques les produïen massivament, per la gran quantitat de collites de blat en aquest moment i que feien que fossin més econòmiques.

Eugenio Fontaneda va ser el creador i fundador de Fontaneda i va obrir la primera fàbrica de galetes Maria l’any 1881.

Per tant, l’origen de les galetes no és espanyol, si bé hi ha qui diu que va ser aquest empresari qui li va posar aquest nom en honor a la seva neta. Sigui com sigui, tots reconeixem aquesta marca i el nom que està unida a aquest aliment per sempre.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Teresa Begara a setembre 09, 2023 | 20:48
    Teresa Begara setembre 09, 2023 | 20:48
    Bax està Andorra y Bax cumpra unas galletas MARIA FiBRA,buenísimas,les he buscat per Catalunya y no les trobu,amb podriu Di si hi ha algun lloc Jon les pugui truba ho Di ha de se per internet,m'agradaria que puguesiu ajudar-me en aquest tema.mpltes graçies y perduneu les molèsties,grasies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa