Vadegust
Optimisme entre els venedors de la Fira del Gall de Vilafranca del Penedès

Els criadors del Gall del Penedès són optimistes en relació a les vendes d’enguany durant la Fira del Gall de Vilafranca del Penedès, i preveuen recuperar el volum de vendes d’abans de la pandèmia. En concret, de l’any 2019, ja que va ser l’última que es va celebrar “amb normalitat”. Aquest cap de setmana preveuen distribuir prop de 2.000 peces, entre la venda directa i l’espai de degustació. La novetat és que, en aquesta edició, per assistir a la Fira del Gall tot l’aviram ha hagut de superar un test PCR per descartar casos de grip aviar, en compliment d’una nova norma europea.

El president de l’IGP Gall del Penedès, Enric Ferré -que té la granja a Rodonyà (Alt Camp)-, assegura que l’edició d’enguany és “molt i molt esperada”, després que el 2020 la covid els obligués a fer una fira de mínims, sense aviram viu i amb bona part de les vendes fetes per internet degut a les limitacions del confinament comarcal. Ara, confien que el públic torni massivament, “amb totes les mesures de seguretat que requereix la pandèmia”.

El president de l’IGP Gall del Penedès, Enric Ferré, amb aviram de la seva granja| ACN

Els visitants podran triar allà mateix quin gall volen comprar, es portarà a l’escorxador i el podran recollir desplomat al cap de poques hores. Però qui prefereixi comprar el pollastre trossejat ja a punt per cuinar, també ho podrà fer.

A través de la venda directa, la previsió és que aquest cap de setmana es distribueixein 800 Galls del Penedès. Una xifra a la qual els criadors hi sumen més d’un miler de peces més que ja han estat repartint els darrers dies als restaurants, des d’on es preparen diversos plats per servir a l’àrea de degustació, batejada com Plaça de la Gastronomia. En paral·lel, la fira també acollirà un ‘winebar’ amb 19 cellers de la DO Penedès.

El que finalment no es podrà fer durant la Fira del Gall és el Campionat d’Espanya d’avicultura, columbicultura i cunicultura de raça, que havia de reunir gairebé 2000 animals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa