Vadegust
No t’hi has fixat mai: llença el paté si té aquest detall

El paté és un aliment molt popular, i que acostuma a prendre’s com a aperitiu, o fins i tot com a entrant. Però a l’hora de menjar-lo, hi ha diversos detalls en els quals has de fixar-te per a saber si està en perfectes condicions o, en cas contrari, rebutjar-lo. Segons publica ‘Ok Diario‘, el paté és un aliment que requereix unes condicions d’emmagatzematge molt concretes perquè si no es fa malbé ràpidament i pot causar problemes de salut. Hi ha tres coses en les quals cal fixar-se:

  • Quan el paté està dolent, un dels primers canvis que pateix és el del color. Adopta un color estrany, amb punts blancs o negres a la superfície. Es tracta d’un senyal molt clar que indica que hi ha bacteris en el paté i, per tant, no és apte per al seu consum.
  • Un altre dels signes que indiquen que el paté no està bo és l’olor a podrit. Es pot percebre fins i tot dins de la nevera.
  • I, finalment, la textura també canvia a viscosa.
Un plat amb foie gras
Un plat amb foie gras | Pixabay

Igual que passa amb altres aliments, la floridura és el principal indicador del mal estat. Per descomptat, cal tirar el paté, ja que el seu alt contingut d’humitat afavoreix el creixement de mullo sota la superfície, el qual genera toxines.

És més, el paté fins i tot pot contenir bacteris del gènere ‘Listeria’, que proliferen amb major facilitat si el deixes fora de la nevera. La listeriosis és una infecció que es dona quan una persona ingereix algun aliment contaminat amb aquest bacteri, i els símptomes més comuns són: letargia, pèrdua d’apetit, dificultat respiratòria, vòmits i erupcions cutànies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa