Vadegust
Nestlé retira dels supermecats uns coneguts gelats amb substàncies cancerígenes

Nestlé s’ha vist obligada a retirar dels supermercats gelats que contenien més òxid d’etilè -un compost químic cancerigen- del que està permès. Segons publica el diari ‘Ara’, han hagut de treure dels punts de venda cons Extreme de nata i maduixa i de vainilla i caramel. “Volem comentar-vos una alerta que hem rebut per presència d’òxid d’etilè a l’estabilitzant procedent de Turquia lygomme FM 4605 en gelats. La vostra empresa és al llistat de distribució”, diu el missatge que va enviar Nestlé als supermercats després que França anunciés que retirava diferents marques de gelats del mercat.

Fa aproximadament un mes, la marca, que és la companyia alimentària més gran del món, va reconèixer en un document intern que més del 60% dels productes que produeix i ven no són saludables. L’anàlisi d’aquest document deixava fora els productes de nutrició infantil, menjar per a animals, cafè i nutrició mèdica.

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) va detectar fa unes setmanes residus tòxics en estabilitzants per a gelats i va demanar a Consum que aclarís quins lots, marques i sabors s’haurien vist afectats. Ara se sap que Nestlé és una d’aquestes marques. Les restes d’aquest òxid d’etilè es trobarien en un additiu E410, goma de garrofín o garrofa, un producte molt utilitzat com estabilitzant en gelats.

D’altra banda, segons explica l’ARA, les empreses afectades encara no han llençat el menjar que van retenir als magatzems de distribució i estan intentant demostrar que la quantitat d’òxid d’etilè que contenen els seus productes no supera els límits establerts per la Unió Europea o que -com que els gelats no són un aliment de consum diari com ho podria ser la carn, el peix o el pa- no acumularien prou òxid d’etilè al cos humà per ser perjudicials.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Narcís a juliol 01, 2021 | 12:37
    Narcís juliol 01, 2021 | 12:37
    I als responsables .. no els hi passa res ? No n' és de Codi Penal ? I aquí a espanya- espanyíssima no hi ha ministeris, inspecció, consum . . . . centenars de milions sinó milers pel desenvolupament d' aquesta tasca ? PD : només Déu sap quin munt de persones tenen càncer per aquests casos i .. llurs criminals tan amples ( sabran ells els gelats que prend la gent ! ) ! Nota : aquests ' crims ' haurien de venir a primera pàg. dels diaris i amb lletra majúscula ben negre ! Anotació al marge : no n' hi ha prou amb els greixos dolents i mateix oli de palma perquè ho omplin de conservants gairebé mortals !
    • Icona del comentari de: Lisa a juliol 05, 2021 | 16:11
      Lisa juliol 05, 2021 | 16:11
      Manca d'informació, els consumidors, hauríem de poder tenir informació dels components alimentaris i sobre tot d'on vénen..la normativa de Turquía, Marroc o per descomptat la Xina, no em mereixen cap confiança...i el mercat està plè de productes d'aquests països..els espàrrecs, encara que siguin de marques reconegudes com Cidacos, diu "producto de China", els fruits secs gairebé tots venen de Turquía o Marroc, com les avellanes..com si aquí no en tinguéssim de ben bones..que són més cares? Si, val, però la salut també té un preu...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa