Vadegust
El motiu pel qual els restaurants de luxe no serveixen amanida per sopar

Potser no t’hi has fixat mai, però sí, els restaurants de luxe no acostumem a servir amanida en els sopars. I hi ha un motiu, tal i com publica ‘Ok Diario‘: l’amanida és un aliment molt indigest. Tot i el seu ampli ventall de beneficis per a la salut, és molt rica en fibra insoluble, el que provoca inflor abdominal i gasos.

Hi ha qui pren amanida a la nit, i la veritat és que no existeix cap contraindicació mèdica per a no fer-ho, però és millor triar una amanida camperola o de tomàquet en els restaurants. Per descomptat, no tothom pateix aquestes molèsties estomacals, però els restaurants de luxe prefereixen no servir aquest plat a la nit per si de cas.

Una amanida amb tonyina de llauna | Pixabay
Una amanida amb tonyina de llauna | Pixabay

Consells perquè sigui saludable

L’amanida és un aliment magnífic per a guanyar salut i perdre pes, sempre que se segueixin una sèrie de recomanacions bàsiques. Moltes vegades, l’amanida engreixa per l’amaniment que se li afegeix. El millor és triar un bàsic de vinagre o, si es busca un sabor diferent, un amaniment de llimona i espècies.

Existeixen una gran varietat de tipus d’enciam, sent la romana una de les més populars. Té un sabor més amarg i és fàcil de reconèixer per les seves fulles cruixents i allargades.

A més, és convenient combinar-la amb altres aliments com la proteïna animal o vegetal. Res de crostons, fruita seca o formatges grassos perquè augmenten exponencialment l’aportació calòrica de l’amanida. A tot això cal sumar la importància de triar la millor varietat d’hortalissa pel seu valor nutricional, sabor, textura, color i aspecte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa