Vadegust
El motiu per prendre cafè abans de fer la migdiada

Segur que no t’ho has imaginat mai, ja que tots pensem que si, hem d’anar a dormir, millor no prendre cafè. Però hi ha un motiu de pes per prendre cafè abans de fer la migdiada. Ara, un estudi científic ha demostrat que prendre cafè abans de fer la migdiada no afecta a la son. És més, el que realment fa és augmentar l’energia en despertar. Però, a què es deu això?

Per a explicar-ho, els investigadors expliquen que la cafeïna s’instal·la en els receptors de la molècula que fa que et sentis cansat i sense energia una vegada s’acumula l’adenosina. Tanmateix, això no és una cosa que passsa de manera immediata. En primer lloc, cal disminuir els nivells d’adenosina, i recomanen dormir per a fer-ho.

Un cafè | Pixabay
Un cafè | Pixabay

D’aquesta manea, la cafeïna comença a fer efecte més de pressa i, a més, de manera més efectiva. La pràctica de prendre cafè abans de la migdiada s’ha batejat com a “migdiada del cafè”. Segons l’estudi realitzat per Mitsuo Hayashi i altres autors, el temps que ha de durar la migdiada és entre 15 i 20 minuts, segons recull Ok Diario.

En resum, prendre una tassa de cafè és la millor manera de potenciar els efectes d’una petita migdiada després de dinar. A més, els investigadors aconsellen rentar bé la cara amb aigua molt freda i l’exposició a la llum natural.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa