Vadegust
T’expliquem per quin motiu pot ser perillós menjar sobres d’arròs

Tots ho hem fet. I segur que diverses vegades. De fet, és bastant habitual tornar a escalfar la pasta o l’arròs que ens ha sobrat d’un àpat per menjar-ho posteriorment. Però, segons publica ‘Ok Diario‘, s’ha de vigilar amb quins plats tornem a escalfar, ja que hi ha alguns amb els que no és recomanable utilitzar aquesta pràctica. I, de fet, és el cas de l’arròs. És un aliment que pot ser fins i tot perillós reescalfar.

El problema resideix en la conservació del propi arròs, és a dir, en el temps que passa entre la primera cocció i el moment en què el consumim. En particular, cal fixar-se en aquest aliment perquè si no s’emmagatzema correctament pot tenir efectes molt desagradables en el cos. De fet, fins i tot pots córrer el risc de patir una intoxicació si menges aquest cereal quan ja fa hores o dies des que l’has bullit i no l’has guardat de manera adequada.

Per això per a estar segurs que estem menjant un plat sa, fins i tot calent, cal posar en pràctica algunes precaucions . Per exemple, una vegada que hem cuinat l’arròs, no s’ha de deixar a l’aire lliure més d’una hora. Si, per tant, ens adonem que ens hem excedit en les quantitats o que no som capaços d’acabar-nos totes les racions, el millor de tot serà ficar l’excedent en la nevera el més aviat possible.

Arròs tres delícies | Pixabay

De fet, després de deixar refredar la nostra preparació serà necessari guardar l’arròs sobrant en fred sense que hagin passat més de seixanta minuts. L’arròs, per tant, s’emmagatzemarà a baixes temperatures fins que decidim consumir-lo, la qual cosa ha de fer-se dins de l’endemà a la primera cocció.

El perill de l’arròs

El perill de l’arròs té un nom: Bacillus cereus, un bacteri que pot provocar intoxicacions alimentàries. Aquestes espores sobreviuen fins i tot després de la cocció i, si el cereal es deixa a temperatura ambient , els bacteris proliferen en molt poc temps alliberant toxines que poden provocar vòmits i diarrees que duren fins a vint-i-quatre hores.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa