Vadegust
El motiu d’un conegut xef per fer la truita de patates sense ceba

És el debat infinit: la truita de patates ha de portar ceba? O per al contrari, no n’ha de portar de cap de les maneres? El reconegut xef Dabiz Muñoz ho té clar: mai pot portar ceba. El xef de Diverxo ha participat enguany a ‘Madrid Fusión’, però no ho ha fet cuinant, sinó sotmetent-se a les preguntesdel públic que omplia l’auditori d’Ifema. Segons publica la Cadena Ser, Muñoz ha explicat que el seu restaurant Streetxo canviarà d’ubicació aquest estiu i que Diverxo (l’únic de tres estrelles Michelin de Madrid) ho farà entre finals de 2023 i principis de 2024, passant del local que ocupa a l’Hotel NH Eurobuilding a un altre de gairebé 2.000 metres quadrats (tres vegades més que ara) a les afores de Madrid.

Però el torn de preguntes ha donat molt de joc. El xef triestrellat ha assegurat que es veu capaç de cuinar “a cegues” gràcies al que alguns diuen “paladar mental” i, de fet, ha apuntat que durant la pandèmia va agafar el coronavirus i va haver de cuinar sense olfacte ni gust, sortint bastant airós: “Cristina (Pedroche) em va dir que estava tot bo”, ha revelat.

El xef Dabiz Muñoz | Europa Press

I, com era d’esperar, entre les preguntes del públic no ha faltat l’etern dilema de la truita amb o sense ceba, sobre el qual David Muñoz ja s’havia pronunciat: a ell li agrada sense. “Sens dubte!”, ha exclamat. Però en aquesta ocasió, sabent que l’opció de la truita sense ceba és minoritària, el cuiner madrileny ha argumentat la seva resposta: “Ho desenvoluparé perquè sempre que dic que sense ceba la gent em diu que soc un ximple, i no dubto que ho sigui, però el problema de la ceba escalfada a la truita és que aporta una excessiva i innecessària dolçor“.

“Menjar-me qualsevol preparació d’ou, ja sigui un ou ferrat, una truita o un regirat, em costa una barbaritat. Organolèpticament, la dolçor no casa amb l’ou. Un bon ou, un bon oli i una bona patata és un bona combinació que no necessite res més que una mica de sal”, ha conclòs Muñoz.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa