El món de la gastronomia està de dol. Avui ens ha deixat Fermí Puig, un dels grans referents de la cuina catalana contemporània, als 65 anys. La seva mort suposa una pèrdua irreparable per al panorama culinari, tant català com internacional.

Fermí Puig va néixer a Granollers el 1959, en una família humil que des de ben jove li va inculcar l’amor per la cuina tradicional. Després de formar-se a l’Escola d’Hostaleria de Barcelona, va iniciar una trajectòria professional que el portaria a treballar amb alguns dels noms més destacats de la gastronomia mundial, com Michel Guérard i Alain Chapel.

L’any 1981 va començar a treballar al restaurant Drolma de Barcelona, on aviat va destacar pel seu talent i creativitat. Sota la seva direcció, el Drolma va aconseguir una estrella Michelin, consolidant-se com un dels restaurants més prestigiosos de la ciutat. Puig era conegut per la seva capacitat de fusionar la tradició amb la innovació, creant plats que reflectien l’essència de la cuina catalana amb un toc personal i modern.

L’any 2013, Fermí Puig va obrir el seu propi restaurant a Barcelona (al carrer Balmes), Fermí Puig Restaurant, on va continuar captivant els paladars més exigents amb la seva cuina refinada i autèntica. Amb una carta que canviava segons la temporada, Puig posava en valor els productes locals i de proximitat, mantenint-se fidel a la seva filosofia de respecte pel territori i la tradició. El maig passat va deixar el restaurant barceloní per jubilació.

El xef Fermí Puig | Facebook Restaurant Fermí Puig

Reconeixements

Al llarg de la seva carrera, Fermí Puig va rebre nombrosos reconeixements, tant per la seva tasca com a xef com per la seva contribució a la divulgació de la cuina catalana. Entre altres guardons, va ser distingit amb el Premi Nacional de Gastronomia l’any 2000 i el Premi Ciutat de Barcelona l’any 2015. La seva passió per la cuina i el seu compromís amb la qualitat el van convertir en un referent i en una font d’inspiració per a noves generacions de cuiners.

A finals de juny l’Ajuntament de Granollers, vila on Puig va néixer el 1959, es va sumar a una petició signada per personalitats de la cultura i la política perquè la Generalitat concedís la creu de Sant Jordi al cuiner després d’una trajectòria de 45 anys.

La família del cuiner ha emès un comunicat en què explica que Puig “ha marxat després d’haver plantat cara d’una forma admirable i amb molta valentia als diversos problemes de salut sorgits” des que li van diagnosticar una malaltia limfàtica.

També han agraït “l’esforç i dedicació” de l’equip mèdic i del personal sanitari que l’ha atès, tant de l’Hospital Clínic de Barcelona com de la Clínica Sant Antoni.

Fermí Puig no només va destacar pels seus èxits professionals, sinó també pel seu caràcter afable i la seva generositat. La seva figura va ser clau en la promoció de la gastronomia catalana arreu del món, defensant sempre la seva identitat i el seu valor cultural. La seva pèrdua deixa un buit immens en la comunitat gastronòmica. Fermí Puig ha estat, i seguirà sent, un pilar fonamental de la cuina catalana, un mestre dels fogons que ha sabut transmetre l’amor pel bon menjar i pel treball ben fet.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Xurriaca Pallaresa a juliol 20, 2024 | 19:52
    Xurriaca Pallaresa juliol 20, 2024 | 19:52
    Les tombes flamejants ( Ventura i Gasol). Tornaran per que son llavor, la gent digna, valenta i la passió per la nostra Pàtria Catalana, a la fi som fills d´uns ancestres que ens varen inculcar, quelcom cabdal per la nostra supervivència... la Passió per la nostra terra.

Respon a Xurriaca Pallaresa Cancel·la les respostes

Comparteix

Icona de pantalla completa