Vadegust
El millor tortell de Reis de Catalunya es fa al Papiol
agraph -->

El millor tortell de Reis de Catalunya es troba al Papiol. Concretament, ha estat Albert Sánchez, de la Pastisseria Joan del Papiol (Barcelona), qui ha guanyat la tercera edició del concurs “Millor tortell clàssic de Reis de Catalunya 2022”, organitzat per l’obra social Ernest Verdaguer de la plataforma Panàtics.

Com en anys anteriors, el concurs s’ha celebrat al hall de la Estació del Nord de Barcelona. Més de 40 forners i pastissers de tota Catalunya han participat en aquesta tercera edició amb els seus “tortells”. Els participants han portat un tortell perquè el jurat faci les seves valoracions i un altre -o més d’un- per a lliurar-lo a diferents entitats d’ajuda social.

Dos jurats formats per professionals forners i pastissers han tastat i valorat els tortells candidats segons estrictes criteris. Han format part del jurat David Pallàs, Sergi Vela, Julio Enrique (guanyador del concurs l’any passat), Enrique Medina, Pere Fábregà, Manel Corbalán i Andrés Albite.

Entre altres aspectes, el jurat ha fet els tastos dels tortells valorant els següents punts: pes, aspecte exterior, decoració, estructura i qualitat del brioix, qualitat del massapà, aroma, sabor, i estructura en boca.

El guanyador i els finalistes han estat:
– Guanyador: Albert Sánchez de la Pasrisseria Joan del Papiol
– Finalistes: Pau Carranza, de la Pastisseria Larrosa de Flix; i Emili Llorà de Casa Moner de Girona.

I com que la segona finalitat d’aquest concurs era la part solidària, més de 100 “tortells” s’han repartit entre:
– La Fundació del Convent de Santa Clara de Manresa
– El Chiringuito de Dios del Raval
– Fundació Arrels
– Hospital de Campanya de l’Església de Santa Anna.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa