Vadegust
La millor coca de Sant Joan del 2023 es fa a Santa Agnès de Malanyanes

Convertint-se en l’edició amb més èxit de participació, l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm acollia aquesta setmana més de 250 coques de Sant Joan en la V edició del concurs La Millor Coca de Sant Joan de Catalunya. Un jurat d’excepció, composat per fins a 20 noms de professionals reputats del sector com  Sergi Vela, Marta San José, Óscar Teixidó, Ester Roelas, Enric Badia, Jesús Fuentes, Gemma Clofent, MªCruz Barón i Marcos Díaz entre d’altres, han estat els responsables de la difícil selecció de guanyadors.

Les millors coques de Sant Joan del 2023

La Fleca Rovira de Santa Agnès de Malanyanes, amb punt de venda també a Cardedeu, s’ha proclamat guanyadora de la Categoria de Coca Tradicional de Fruites confitades i pinyons. Una elaboració que sens dubte reflecteix tota la feina feta des de fa més de 60 anys, donant com a resultat un brioix de qualitat i elaborat amb productes ecològics i de proximitat.

La millor coca de Sant Joan tradicional, de la Fleca Rovira | Cedida

Pel que fa a la Categoria de Coca de Crema i pinyons, el premi ha anat a parar a Viladecans a la Fleca Santacreu. L’elecció com a guanyadora d’aquesta peça ha estat gràcies al seu equilibri entre ingredients, sabor, esponjositat i una crema molt ben feta i de qualitat.

A la Categoria de Coca Creativa, el premi se l’ha endut Montserrat Forners de Barcelona. Aquest participant ha aconseguit sorprendre, amb l’originalitat de la forma i utilització de fruites com a protagonistes, a tots els membres del jurat que, de manera unànime, han estat convençuts del seu èxit.

Si ens traslladem a la Categoria de Coca de Llardons, el guanyador ha estat el Forn i Pastisseria El Racó de Granollers, que ha presentat una coca lleugera, cruixent amb una sublim pasta de full i equitativa amb la seva disposició de pinyons, llardons i sucre.

Finalment, La Pastisseria de Barcelona ha estat la guanyadora de la Categoria de Coca de Xocolata. El jurat ha valorat molt positivament la seva tendresa, el seu aspecte i també, per suposat, l’equilibri entre amargors i dolçors de la pròpia xocolata.

Coques de xocolata que han participat en la V edició del concurs La Millor Coca de Sant Joan de Catalunya | Cedida

Rècord de participació

L’entrega de premis ha estat conduïda per la periodista i comunicadora gastrònomica Carme Gasull, que ha fet entrega dels trofeus i diplomes juntament amb els patrocinadors principals d’aquest 2023, Fills de Moretó, fariners des de 1884 i Debic, la marca de productes làctics per a professionals, entre d’altres.

Aquesta ha estat una edició festiva amb rècord de participació. Un any més, el concurs ha comptat amb el recolzament dels gremis de flequers i pastissers de Catalunya i amb la participació del Gremi de Carnissers de Barcelona com a membre del jurat de la coca de llardons.

Les coques participants que el jurat no ha manipulat han estat entregades al Banc d’Aliments de Barcelona, concretament a DISA Sant Josep Oriolde Barcelona, per tal d’evitar el malbaratament alimentari i donar suport a la inclusió social.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa