Vadegust
Llença ràpidament el pa de motlle si té això

El pa de motlle és una solució molt pràctica. A més, és molt versàtil, ja que admet desenes de receptes. Però també té els seus riscos, i és molt important conservar-lo en bones condicions. Alhora, encara que utilitzis pa de motlle blanc o integral, és molt important que el llencis ràpidament si està cremat, tal com adverteixen els professionals de la salut.

La principal preocupació és el risc de formació d’acrilamida, un compost que, segons diversos estudis científics, s’ha relacionat amb el dany al sistema nerviós i el càncer. Tot i que la ciència no ha aconseguit establir un vincle directe entre l’acrilamida i el càncer en els aliments, alguns estudis sí han detectat una duplicació del risc de patir càncer d’úter i ovari entre les dones que consumeixen aquest compost.

L’acrilamida acostuma a formar-se en els aliments amb midó durant el procés de cocció a altes temperatures. Això té lloc per una reacció química entre els sucres i les proteïnes, i, en el cas del pa de motlle, fa que es torni de color fosc i tingui un sabor distintiu quan es crema, tal i com publica Ok Diario.

Llesques de pa de motlle | Pixabay
Llesques de pa de motlle | Pixabay

Com més torrat estigui el pa de motlle, més acrilamina conté, així que el millor és llençar-lo. Ara bé, tampoc és qüestió d’alarmar-se. La probabilitat que menjar pa de motlle cremat causi càncer, sempre que el consum sigui moderat i formi part d’una dieta equilibrada i saludable, és molt baixa. Però, tot i així, és millor ser previnguts.

Per a evitar que es cremin les torrades, és molt important controlar el temps i la temperatura de cocció. La ciència assenyala que el pa de motlle ha de torrar-se durant tres minuts i mig a 150 graus a la torradora.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa