Vadegust
Les maneres per evitar que l’arròs s’enganxi a l’olla

Això sí que és un clàssic de debò. Ens posem a cuinar arròs i passa sovint que, si ens despistem un moment, se’ns acaba enganxant a l’olla. Podem evitar que ens passi això. Com? Estan molt atents a la cocció. Però també si apliquem alguns trucs, que publica ‘Ok Diario‘. Hi ha dos ingredients -que segur que tens a la cuina- que són els millors remeis per a evitar que l’arròs acabi enganxat en el fons de l’olla mentre es cuina: l’oli d’oliva i la llimona.

Oli d’oliva

L’oli d’oliva s’acostuma a utilitzar molt quan bullim aliments com les verdures, però també ens servirà per bullir arròs i especialment per a evitar que aquest s’enganxi. L’única cosa que hem de fer és agafar una cullerada d’oli d’oliva i tirar-la a l’aigua quan ja estigui calenta però sense que hagi començat a bullir encara.

Quan l’aigua bulli ja pots posar l’arròs i el cuinar-lo com de costum, i comprovaràs com gràcies a l’oli es manté sempre en ebullició però sense que pugui adherir-se al fons.

Un plat amb arròs blanc | Pixabay
Un plat amb arròs blanc | Pixabay

Llimona

L’àcid cítric de la llimona serveix per a evitar que les substàncies s’adhereixin a les superfícies. És per aquest motiu que tants netejadors porten llimona, però també aquest remei és eficaç per a l’arròs. D’aquesta manera, l’única cosa que has de fer és agafar mitja llimona i esprémer el seu suc en l’aigua calenta abans que comenci a bullir com ja hem explicat per a l’oli. Una vegada fet això ja podràs cuinar el teu arròs sense problema.

Ja veus que amb dos ingredients que són molt comuns, aconseguirem que el nostre arròs es pugui cuinar perfectament i sense el risc que acabi enganxat en el fons de l’olla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa