Vadegust
La IGP Llonganissa de Vic augmenta un 94% les seves exportacions el 2019

La Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Llonganissa de Vic ha registrat un augment del 94% en la comercialització dels seus productes a la Unió Europea. La IGP ha exportat a nous països com la República Txeca (amb un 17% del total), Àustria, Irlanda, Itàlia o Luxemburg. A aquests països s’hi sumen els mercats principals que ja tenia com França (27%), Alemanya (15%), Bèlgica, Holanda, Suècia o Finlàndia. D’altra banda, destaquen que les exportacions al Regne Unit han baixat un 79% respecte l’any anterior com a conseqüència del Brexit.

Pel que fa a l’exportació a països tercers, l’augment ha estat del 98% amb la incorporació de mercats com el Japó. El comerç exterior de la IGP ja suposa el 40% de les vendes totals. Aquest 2020 la IGP Llonganissa de Vic preveu incrementar encara més la xifra d’exportació “donada la bona acollida del producte a nivell internacional”, segons expliquen des de la mateixa IGT a través d’un comunicat. Pel que fa a la producció de 2019, va ser de 152.086 kg i 483.400 peces.

Aquest any, a més, el Consell Regulador de la IGP Llonganissa de Vic ha renovat la imatge corporativa “per fer-la més moderna i dinàmica, amb un estil visual més modern”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa