La Garriga: botifarra per donar i per vendre

La botifarra més típica de la Garriga és la botifarra cuita i està feta només amb carn, cansalada, sal i pebre

Invasió de botifarres a la Garriga aquest cap de setmana. En totes les seves variants. Botifarra en entrepà, pizza de botifarra, croquetes de botifarra, fideuà amb talls de botifarra, canapès i torrades amb botifarra,… Aquest municipi del Vallès Oriental celebra aquest cap de setmana la 9a edició de la Fira de la Botifarra, i ho ha fet amb un èxit absolut. Centenars de persones omplien el centre de la vila aquest dissabte cridades per aquest deliciós embotit fet amb budell gros de porc farcit de carn picada i adobada del mateix animal.

Aquesta fira se celebra cada any pels volts de Carnestoltes, un esdeveniment amb el que es pretén promoure el comerç local i promocionar el municipi. A partir d’un dels productes emblemàtics del poble -la botifarra- la fira dóna a conèixer aquesta tradició garriguenca i ofereix un conjunt de propostes lúdiques i culturals complementàries -com tallers infantils, un taller de formatges, visites a granjes, capgrossos, etc.-.

Botifarres de diferents tipus a la venda en les paradetes de la fira | www.firadelabotifarra.cat

La botifarra més típica de la Garriga, que els cansaladers del poble encara elaboren com ho feien a mitjans del segle passat sense conservants ni colorants, és la botifarra cuita i està feta només amb carn, cansalada, sal i pebre. Precisament a la fira es pot tastar en diferents versions com les blanques, negres, d’ou, de rovellons, d’alls tendres, de ceba, d’escalivada…

Durant aquest cap de setmana, en aquest municipi tot gira al voltant de la botifarra, tant és així, que fins i tot els gegants porten botifarres!

Una geganta amb una botifarra a la mà dreta | Nerea Rodríguez

Nou comentari