Vadegust
La diferència entre data de caducitat i data de consum preferent

Coneixes les diferències entre la data de caducitat dels productes i la data de consum preferent? És molt comú confondre-les i, per aquest motiu, l’AESAN n’explica les diferències. La data de consum preferent indica el moment fins el qual l’aliment conserva la qualitat prevista. Quan passa aquesta data indicada, l’aliment continua sent segur per al consum, sempre que l’envàs no esté fet malbé i es respectin les instruccions de conservació.

Pot, però, començar a perdre sabor i textura. Per això cal comprovar si té bon aspecte, i si fa bona olor i té bon gust. Aquesta data es troba en aliments congelats, farina, llegums, arròs, pasta, galetes, conserves, oli o mel, entre d’altres. S’indica amb la menció “consumir preferentment abans de…” seguit de la data.

La data de caducitat indica el moment fins el qual l’aliment pot consumir-se de forma segura. Es troba en aliments molt peribles com carnes o peixos frescos. No s’ha de consumir cap aliment quan s’ha superat la data de caducitat. S’indica mitjançant la menció “data de caducitat” seguit de la data.

Abans que els aliments caduquin es poden congelar a casa i així allargar la seva conservació. Però sempre s’han de seguir les instruccions de conservació, i un cop obert l’envàs les instruccions de consum.

Però hi ha aliments que no necessiten portar cap d’aquestes dues dates. Són els següents: fruites i hortalisses fresques sense processar, vins i altres begudes alcohòliques, productes de forn de consum immediat, sal de cuina, sucre, vinagres i llaminadures.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa