Vadegust
Els ingredients que un italià mai posaria a la pizza

La pizza és un dels plats estrella de la cuina italiana, i que s’ha extès per tot el món. Però la realitat és que cadascú la fa com vol, i hi posa els ingredients que considera. Per aquest motiu, el diari ‘La Vanguardia’ ha parlat amb dues conegudes pizzeries de Barcelona -La Balmesina i Can Pizza- per tal de saber quins són els ingredients que un autèntic italià mai posaria en una pizza.

“Qualsevol ingredient es pot utilitzar en una pizza, però sí que hi ha coses que no es poden combinar“, asseguren des de Can Pizza. Com a exemple: no es pot barrejar ceba o tomàquet amb tòfona, ja que es considera una barbaritat a nivell gustatiu. Tampoc aproven afegir massa carns (“si poses cansalada viada, no posis botifarra”, diu) o mol·luscos de petxina, tot i que això últim està de moda en el sud d’Itàlia.

Sembla una mica infame combinar la massa de la pizza amb patates fregides, però pel que sembla a Itàlia és la pizza preferida dels més nens. No sona bé tampoc afegir blat de moro, però diuen des de Can Pizza que a l’Argentina (els segons millors pizzers després dels italians) és súper típic. Espàrrecs, maionesa…? “Per què no. A Can Pizza elaborem pizzes amb tots dos ingredients. Ens agrada fer coses una mica diferents”.

Una pizza | Pixabay

Per la seva banda, Massimo Morbi, copropietari al costat d’Alessandro Zangrossi i Mattia Ciserola de la Balmesina, opina que: “Qualsevol ingredient li pot anar bé a una pizza, però el que mai se li ha de posar és un producte de mala qualitat. El tomàquet, la mozzarela… Tot ha de ser de primera”, assegura.

Amb el que sí que s’ha d’anar amb compte, a part de la combinació de sabors, és amb l’enfornat, ja que no tots els ingredients es poden ficar en aquest electrodomèstic de cop. “El pesto, la rúcula, la burrata, el bon pernil… Aquest tipus de productes han d’afegir-se en l’últim moment, perquè sinó els estarem espatllant amb la calor. Quin sentit té sacrificar un bon pernil?”, explica Morbi, afegint que les espècies també entrarien en aquest pack.

Pinya a la pizza?

I sobre la gran pregunta en relació a si les pizzes poden portar pinya. Sembla que els temps han canviat i que la resposta és que sí. “La pinya és tan vàlida com qualsevol altre ingredient“, respon el pizzaiolo de Can Pizza. Fins i tot l’italià Franco Pepe, un dels millors pizzaiolos del món, té una pizza amb pinya en el menú del seu restaurant Pepe in Grani, situat a Caserta. “Ho fa perquè està cansat que li diguin que no”, afirmen des de La Balmesina, afegint que encara que a Itàlia encara costi entendre-ho “la pizza és un plat que ha viatjat per tot el món”. Per a aquest últim, “la pinya és un ingredient excel·lent, àcid, dolç i molt complex. És tan vàlid com qualsevol altre”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa